Tuin

Lente, een nieuw gazon!

Lente, een nieuw gazon!
De lente is vandaag begonnen. Net zoals een huis goede fundamenten nodig heeft, zo heeft een gazon een perfecte tuingrond nodig om er jarenlang schitterend uit te zien. De perfecte tuingrond is humeus, kruimelig en licht. Velen kiezen ervoor om een tuin aan te leggen op een dun laagje teelaarde dat boven op de aanwezige bodem wordt gelegd. Deze oplossing is niet enkel duur, maar biedt grote nadelen.

Bij de (her)aanleg van een tuin krijg je een unieke kans om meteen ook de bodem eens goed onder handen te nemen. Problemen met een te harde, te arme of te droge grond kunnen door bodemverbetering aangepakt worden. Eenmaal het gazon er ligt, de haag geplant en de bomen op hun plaats, kan je de grond enkel van bovenuit nog bijwerken. Voor een grondige gezondheidskuur is het dan te laat.

ij een bodemverbetering worden 750 à 1500 kg compost (of 1 tot 2 m3) per are in de bovenste bodemlagen ingewerkt, meestal met een grondfrees. De tuingrond krijgt hiermee een basis aan organische stof waardoor een goede structuur voor twintig jaar verzekerd is.

Lees het complete artikel op Groen.net

Ook interessant