Architectuur

Laureaten Prijs Publieke Ruimte

Tijdens de Dag van de Openbare Ruimte in Mechelen op 23 maart werden de winnaars bekend gemaakt van de prijs Publieke Ruimte 2011. Het dierenpark van het Provinciaal domein in Huizingen (zie foto) en de herinrichting van de Grote Markt in Turnhout gingen kwamen als laureaten uit de bus.

De jaarlijkse prijs is een initiatief van Steunpunt Straten, het kenniscentrum voor publieke ruimte. Steunpunt Straten moedigt gemeentebesturen en opdrachtgevers aan werk te maken van een kwaliteitsvolle en duurzame openbare ruimte.

Voor de prijs Publieke Ruimte werden in twee categorieën vijf projecten genomineerd. In de categorie ‘gerealiseerde projecten’ werden het Pierkespark (Gent), het Raadsplein (Anderlecht), het dierenpark van het provinciaal domein Huizingen (Vlaams-Brabant), de begraafplaats van Lommel en de Geelhandplaats (Antwerpen) voorgedragen. De nominaties in de categorie ‘geplande projecten’ zijn het Marktplein van Assenede, het sportpark Oude Landen (Ekeren), de Grote Markt van Turnhout, de Londenstraat / Amsterdamstraat (Antwerpen) en de Clementwijk (Sint-Niklaas).

Lees verder op Architectura.be