Laatste kans op de premies voor spouwmuurisolatie

  BE   28 oktober 2016 Bron: Bouw & Wonen
Laatste kans op de premies voor spouwmuurisolatie
Hoe beter jouw woning ge´soleerd is, hoe lager jouw energiefactuur is. Zeker nu de winter eraan komt is het belangrijk om over een goed ge´soleerde woning te beschikken. Hierbij is spouwmuurisolatie een van de meest rendabele manieren om warmteverlies te voorkomen. Via slecht ge´soleerde muren kan er tot wel 25% warmte van je woning ontsnappen. Isoleren is dus de boodschap! Zeker als je weet dat vanaf 1 januari 2017 de bestaande isolatiepremies worden afgebouwd. Dankzij Groepsofferte.be krijg je gegarandeerd deze premies en kan je bovendien nog genieten van een extra groepskorting van 12,5%!

Wat is een spouwmuur?

Een spouw is de open ruimte van 3 tot 6 cm tussen de binnen- en buitenmuur. Alle nieuwbouwhuizen beschikken nu over een spouw opgevuld met isolatie. Vandaar dat moderne woningen ook zo weinig energieverlies hebben. Jouw spouwmuren isoleren is een van de gemakkelijkste en snelste manieren om de woning bijkomend te isoleren. Let op, het is belangrijk dat de ge´soleerde spouw ook nog goed verlucht is. Daarom raden we aan om de werken door een professional te laten uitvoeren. Dit heeft als bijkomend voordeel dat je dan ook effectief recht hebt op alle bestaande premies. Als je niet zeker bent dat jouw woning spouwmuren heeft of dat de spouw in aanmerking komt voor isolatie, dan kan je een onderzoek te laten uitvoeren waarbij men met een camera jouw muren onderzoekt. Door deze ruimte op te vullen met isolatie verlies je minder warmte en begin je direct te besparen op jouw energiefactuur.


Hoe gaat spouwmuurisolatie in zijn werk?

Allereerst onderzoekt men jouw buitenmuur om de kwaliteit van het voegwerk en de gevelsteen te bepalen. Daarna wordt de binnenkant van de muur bekeken. Via enkele fijne gaatjes kijkt men met een camera naar de grootte en kwaliteit van de spouw. Op regelmatige afstand worden, gaten van 22 millimeter in de buitenmuur geboord. Via deze openingen spuit men dan de isolatie in de spouw. De laatste stap is om deze openingen terug te dichten en alles mooi af te werken zodat je niets van de ingreep ziet. Op minder dan 1 dag is jouw spouw ge´soleerd en begin je direct te besparen op je energiefactuur.Laatste kans op de premies!

De Vlaamse regering heeft onlangs besloten om vanaf 1 januari 2017 heel wat isolatiepremies af te bouwen en bepaalde premies zelfs volledig af te schaffen. Momenteel kan je nog genieten van onderstaande premies en voordelen als de isolatie geplaatst is door een aannemer:

 • Premie van de netbeheerders van 6 euro/m▓
 • Extra premie van steden en gemeenten
 • Wie ook hoogrendementsglas plaatst krijgt de befaamde combinatiepremie
 • Verlaagd btw tarief van 6% voor woningen ouder dan 10 jaar
 • Geniet van een renteloze lening of een lening van 2%

De voordelen van spouwmuurisolatie

Naast de premies heeft spouwmuurisolatie ook nog tal van andere voordelen. Zo gaat jouw energiefactuur onmiddellijk omlaag, je kan tot 30% besparen op je energierekening! Met isolatie stijgt jouw woning in waarde dankzij de verlaagde EPC-waarde. Daarnaast is spouwmuurisolatie ook brandwerend, geluidsabsorberend en milieuvriendelijk. Bovendien is de installatie eenvoudig en neemt het slechts 1 dag in beslag.

Groepsofferte?

Groepsofferte.be is het grootste aankoopplatform van BelgiŰ en heeft als doel om zoveel mogelijk consumenten samen te brengen om grote kortingen te onderhandelen bij leveranciers. Momenteel loopt er een grote actie voor isolatie voor spouwmuren, dak, gevel, vloer en kelder. Al meer dan 2700 mensen schreven zich in voor deze groepsaankoop. Dankzij de grootte van de groep heeft groepsofferte een korting van 12,5% onder de gemiddelde marktprijs kunnen onderhandelen bij de leveranciers.

Heb je een spouwmuur die nog niet ge´soleerd is? Dan is het nu de moment om hem nog te isoleren! Door nu te isoleren profiteer je nog van de premies die eind 2016 worden afgebouwd en bespaar je nog eens extra dankzij de groepsaankoop van groepsofferte.be. Schrijf je in en ontvang alle voordelen van de groep en een gratis warmtescan voor jouw muren!
Ontdek hieronder vrijblijvend meer informatie.
Lees ook:

 • Bouw & Wonen Partners:
 • Recticel
 • Wienerberger
 • Credishop
 • Loxone
 • bouwinfo