Verwarming & Sanitair

LG introduceert de duurzame vervanger van de cv-ketel

LG introduceert de duurzame vervanger van de cv-ketel
LG Electronics voegt de vernieuwde LG Therma V Monobloc toe aan zijn warmtepompassortiment. De Monobloc is een compacte en geïntegreerde lucht/ water warmtepomp. De nieuwe warmtepomp maakt gebruik van R32, hét toekomstgerichte koudemiddel. Daarnaast is de warmtepomp door het water temperatuurbereik van 65 °C zeer goed toepasbaar voor zowel LT (Laag Temperatuur) als MT- (Midden Temperatuur) afgiftesystemen.

Voor beperkte ruimte

De combinatie van de nieuwste warmtepomptechniek en de eenvoudige installatie maakt deze warmtepomp een goede oplossing voor gebouwen met beperkte ruimte, zoals huizen en appartementen. De thermostaat en een eventuele sanitair warmwater opslag zijn de enige componenten in het huis, waardoor de impact op het interieur minimaal is. Daarnaast zijn de buitenunits klein, zodat ze vrijwel overal eenvoudig opgesteld kunnen worden. Daarmee is het een zeer geschikte oplossing voor zowel nieuwbouw als renovatieprojecten. De Monobloc is beschikbaar in de 5 kW, 7kW, 9kW, 12kW, 14kW- en 16 kW-uitvoering.

Simpele installatie

Met alleen wateraansluitingen naar het buitendeel en slechts zeer beperkte bedrading is de LG Monobloc gemakkelijk te installeren voor nieuwkomers op het gebied van warmtepomp technologie, maar ook voor de experts. Daarnaast is het systeem het hele jaar door efficiënt vanwege een vrijwel constante capaciteit bij lage buitentemperaturen.

De belangrijkste voordelen op een rijtje:

  • Maximale watertemperatuur van 65 graden
  • Gemakkelijk te installeren voor nieuwkomers op het gebied van warmtepomp technologie
  • Gratis warmtepomp trainingen in ons eigen opleidingscentrum
  • Geschikt voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten
  • De Therma V Monobloc is beschikbaar in zes uitvoeringen: 5 kW, 7 kW, 9 kW, 12 kW, 14 kW en 16 kW Unit is standaard voorzien van Black Fin coating

Ook interessant