Zwembaden en (zwem)vijvers

Kwart van de Belgen heeft eigen zwembad

De laatste jaren worden in ons land meer zwembaden verkocht. De verkoop van de monteerbare en ingebouwde zwembaden zit in de lift, maar de opblaasbare exemplaren blijven het populairst. Volgens distributeursorganisatie Fedis zijn er in België de laatste vijf jaar drie keer zoveel zwembaden verkocht als in eenzelfde periode daarvoor.

Uit een enquête van Fedis onder zijn leden blijkt dat vandaag 27% van de Belgische gezinnen een eigen zwembad heeft, vooral jonge gezinnen met kinderen.

Zeven op de tien mensen kiezen voor een opblaasbaar zwembad, dat maximaal 200 euro kost. De belangrijkste verkooppunten, naast de speciaalzaken, zijn doe-het-zelfzaken, speelgoedwinkels en warenhuizen.

Vooral de verkoop van de ingebouwde en monteerbare zwembaden is de laatste jaren gestegen. Meestal zijn het oudere mensen die voor een "vast" zwembad kiezen, zij kiezen ook vaker voor een groter exemplaar.

Dit jaar begon de verkoop van de zwembaden al in april, toen het uitzonderlijk warm was. Dat is volgens Fedis een zeer vroege start. Eind april hadden de handelaars al een derde van hun totale zomervoorraad verkocht.

Ook interessant