Vastgoed

Kwalitatief wonen aan de Veerhuisdreef te Schoten

Het provinciebestuur van Antwerpen zette zich mee achter een oplossing voor de problematiek rond de bungalows in en rond de Veerhuisdreef te Schoten en keurde het ruimtelijk uitvoeringsplan ‘Veerhuisdreef’ goed. Het gemeentebestuur opteert voor een betere leefkwaliteit in het gebied en woonzekerheid voor de bewoners.

De problematiek van de bungalows om en rond de Veerhuisdreef dateert van de jaren ’30–’40. De vakantiehuisjes werden toen voornamelijk gebruikt voor het stallen van materiaal voor recreatie op het kanaal Dessel—Turnhout-Schoten. In de loop van de jaren werden deze weekendhuisjes meer en meer permanent bewoond. Probleem stelt zich echter dat een aantal van deze permanent bewoonde bungalows niet aan een uitgeruste weg liggen en bijgevolg niet bereikbaar zijn door brandweer of andere hulpverlenende instanties.

‘We willen als gemeentebestuur in eerste instantie zorgen voor een kwalitatieve woonzekerheid voor de bewoners door ondermeer de nodige wegeninfrastructuur en nutsvoorzieningen aan te leggen’, aldus Els Empereur, schepen voor ruimtelijke ordening.

Ook naar perceelsinvulling zal een en ander aangepast worden, licht Koen Helsen (zie foto), gedeputeerde voor ruimtelijke ordening toe. Zo zal in de Veerhuisdreef geschrankte bebouwing voorzien worden voor de zeer diepe maar smalle percelen. Dit om bebouwing tot op beperkte afstand van de perceelsgrens toe te laten, maar toch de nodige privacy en lichtinval te behouden.

Daarnaast wordt voor de zone met een concentratie aan kleine bungalows een groepering van de percelen voorzien, waardoor een aanvaardbare perceelsgrootte ontstaat waarop de woningen per twee aan elkaar gebouwd worden met één bouwlaag en een zadeldak.

‘Dit ruimtelijk uitvoeringsplan biedt een mooie oplossing voor een historisch gegroeide situatie waarbij nu de nodige aandacht gaat naar een kwaliteitsvolle invulling van het gebied’, besluit Koen Helsen.