Vloerbekleding

Kunstgras in huis

Tapijttegels, zeil, plavuizen en hout. Dat waren van oudsher de mogelijkheden voor op de vloer. Waar meubels elk seizoen een ander ontwerp kregen, bleef de vloer achter: Tapijttegels, zeil, plavuizen en hout. Dat was het wel zo'n beetje. Maar de vloer krijgt steeds meer gezichten. Intussen waren al aan het rijtje toegevoegd: rubber, grind en laminaat. Maar nu is de vloer pas echt bezig met een inhaalslag. Bamboe, pvc, glas en kokos, niets is te gek. Zelfs het kunstgras wordt door sommige designneuroten als vloerbedekking aangeprijsd. Kortom er is ongetwijfeld nog veel te verwachten.

Zonsondergang

Wat krijg je als je natuurproducten als lijnolie, houtmeel, harsen, kalksteen en jute met elkaar vermengd? Marmoleum! En deze vloer wordt ook nog op een milieuvriendelijke wijze geproduceerd. Zo'n vloer kun je met een gerust hart in je huis leggen. Deze vloer is uit de Naturals serie.


Bacteriemonster

Bacteriën opgepast, bij Saxxo naaldvilt vinylvloerbedekking van Leen Bakker hoeven jullie niet te wezen. Dankzij de Microban-technologie krijgen bacteriën geen kans om aan te groeien. Minder geurtjes en goed voor de gezondheid.


Mooi zonder glans

Een geoliede houten vloer is mooi, heel mooi. Maar ja, dat onderhoud elke keer weer! Wie nep geen probleem vindt, kan misschien kiezen voor de laminaatcollectie Naturaltouch van Pergo, die de uitstraling van een geoliede houten vloer heeft. In zes verschillende dessins.



Technovloer

Weinigen zullen een rvs-vloer in hun woonkamer mooi vinden. Maar het is goed te weten dat een dergelijke vloer op de markt is. De hal is misschien wél een ideale plek of de supermoderne keuken.

Niet goedkoop maar wel heel origineel en super slijtvast.

Shabby

Met een knipoog naar de jaren '60, dit shaggy-achtige tapijt Shabby-chic van Desso. De hoge, losse krulletjespool maakt het tapijt zeer aaibaar. In 20 kleuren, waaronder warme terra, bruin, aubergine, koel grijs en blauw. Geschikt voor wonen zwaar gebruik.


Opvulsteen

Belgisch hardsteen is een veelgevraagde natuursteen. Echter vrij duur en niet supergemakkelijk in onderhoud. Een mooi alternatief is de imitatievloer Metropolitan van Viva. En zeker omdat de vloer ingelegd kan worden met stukjes glas of metaal.


Vloer van glas

We kijken niet vreemd op bij een stenen vloer in de woonkamer. Maar eentje van glas? De glazen Perla 8-tegels van Live Tile zijn 0,8 cm dik en hebben een mooi antislip oppervlak. In drie maten en 12 mooie tinten. Niet in de woonkamer? dan misschien in de badkamer (ook in wandtegels)!


neptegels

Een tegelvloer die je mee kunt verhuizen. Het betreft hier geen echte tegels of vinyl, maar een laminaatvloer. De voegen van de Quick Step tegels zijn net zoals echte cementvoegen lichtjes ingedrukt. In 5 dessins, waarvan in elk dessin er 15 tegels verschillen.




Kokos de luxe

Nuttig boompje, die kokospalm, want er worden tegenwoordig ook al vloeren van gemaakt. De kokosvloer van Plyboo heeft een luxe donkerbruine kleur met een aparte tekening. De vloer kan geolied of gelakt worden, is geschikt voor vloerverwarming en zelf leggen is mogelijk.