Architectuur

Kruishoutem zoekt architect voor masterplan wooncollectief

Het ingesloten binnengebied achter het gemeentehuis van Kruishoutem wordt in de loop van de volgende jaren omgetoverd tot een collectieve woonzone met appartementen, vrijstaande huizen, halfopen bebouwingen en rijwoningen. In totaal zullen er zestig wooneenheden gerealiseerd worden. Het gemeentebestuur zoekt een architect die een gezamenlijk ontwerp voor het hele project kan opstellen. Inschrijven kan nog tot 12 oktober.

De plannen voor het nieuwe wooncollectief lagen al lang op tafel, maar pas nu de gemeente alle gronden op de site heeft kunnen opkopen, kan men ook effectief van start gaan. De sociale huisvestingsmaatschappij Vlaamse Ardennen (shm) zal 18 van de 60 nieuwe woningen beheren. Ze zullen verspreid worden op de site om geen onnodig ‘sociaal getto’ te creëren.

De gemeente Kruishoutem wil een mooie, uniforme woonzone (met functioneel groen) en opteert er daarom voor om te werken met één architect die het ontwerp van de hele site voor z’n rekening zal nemen. Architecten die geïnteresseerd zijn om deze taak op zich te nemen, kunnen zich tot 12 oktober aanmelden bij het gemeentebestuur.

Lees verder op Architectura.be

Ook interessant