Verlichting

Kreon lanceert kagi profielsysteem met draadloze lichtregeling

Kreon lanceert kagi profielsysteem met draadloze lichtregeling
Kreon kagi is een nieuw profielsysteem dat modulair opgebouwd kan worden met cilindervormige en kubusvormige armaturen en staat voor het driedimensionale. Speciale armaturen met verrassende afwerkingen zoals albast geven een unieke look met zichtbaar decoratieve elementen. Voortaan is het ook mogelijk om kreon kagi draadloos met casambi te besturen: de meest kosteneffectieve en toekomstbestendige oplossing voor draadloze lichtregeling.

Driedimensionale wereld

kreon kagi betekent “sleutel” in het Japans en verwijst naar de sleutelgatvormige profielen die op hun beurt de sleutel bieden naar de driedimensionale wereld. Het is een uiterst veelzijdig profielsysteem dat modulair opgebouwd kan worden door ronde of vierkante spots en wallwashers op het hoofdprofiel vast te klemmen. De spots passen namelijk perfect op de lineaire kagi-profielen van 16 mm. De verbinding wordt gemaakt door kleine koperen pinnen in de geïntegreerde 48V-bedrading te prikken. Voor een decoratieve toets zijn er optioneel ronde en vierkante schijven in albast beschikbaar. Het systeem combineert zo lineaire verlichting en accentverlichting en kan verschillende zones in een gebouw of woning ordenen of met elkaar verbinden. Het beoogt een maximaal effect met een minimum aan materiaal en wordt een onmisbaar stuk gereedschap voor architecten en lichtontwerpers.

Kreon lanceert kagi profielsysteem met draadloze lichtregeling

Eigen dynamiek in de omringende architectuur

Het resultaat zorgt steeds voor een eigen dynamiek in de omringende architectuur, zowel vormelijk als lichttechnisch en hangt geheel af van het beoogde doel van de architect of de lichtplanner. Het kreon kagi systeem is een ordenend beginsel in de architectuur en biedt een elementaire oplossing in een lichtplan. In de moderne architectuur streeft men namelijk steeds vaker naar een open ruimte die enkel door functionele eisen verder ingedeeld wordt. Kreon kagi laat het belichten van objecten, functies of zichtpunten vlot toe door ronde of vierkante lichtcontainers toe te voegen of te verplaatsen. Door het correct toepassen van wallwashmodules kan de lichtplanner bovendien bepaalde oppervlaktes verlichten en in de aandacht plaatsen. Met verticale verlichting kunnen scheidingsvlakken in de ruimte geaccentueerd worden.

Nieuw: kagi casambi

Voortaan is het ook mogelijk om alle modules van kreon kagi draadloos met casambi te besturen: een gebruiksvriendelijk systeem om verlichting mee aan te sturen. Naast de draadloze wandbediening, kan kreon kagi nu ook gratis via de Casambi App op de smartphone of tablet bediend worden. Het casambi systeem werkt op basis van Bluetooth Low Energy (BLE).

Kreon lanceert kagi profielsysteem met draadloze lichtregeling
Designer: Kristof Pycke - Development team: Bastiaan Thijs, Iris van Kouwen & Kristof Pycke

Kreon lanceert kagi profielsysteem met draadloze lichtregeling

Ook interessant