Algemeen

Kranen kunnen tot 50% water besparen

De zuinige, waterbesparende kranen – CeraMix Life en CeraVie – zijn alvast een goed begin om de factuur van waterverbruik en energie te drukken. We stellen de badkamerkraan CeraMix Life en de keukenkraan CeraVie voor. Beide zijn ze uitgerust met een CLICK-cartouche, de nieuwe generatie keramische binnenwerken van Ideal Standard.

Deze innovatieve technologie garandeert een betere regeling van het waterdebiet én meer controle over de temperatuurregeling. Zo kan een weerstand het debiet tot 50% begrenzen, m.a.w. 6 liter/minuut om de handen te wassen. Door de hendel hoger te stellen en de weerstand te overwinnen, kan je het debiet tussen 50 en 100% regelen, bijvoorbeeld om het bad te vullen. En via de temperatuurregeling kan je de temperatuur van het warm water begrenzen of controleren. Door het bewegingsbereik van de hendel te verminderen, verklein je het risico op brandwonden, zeker wanneer de warmwatertemperatuur hoger is dan 50°C. Samengevat, de CLICK-technologie is zuiniger én veiliger. Van de basiskraan CeraMix, de eerste eengreepsmengkraan met keramische schijven, zijn vandaag al meer dan 50 miljoen stuks verkocht.

Badkamerkraan CeraMix Life

Deze kraan kenmerkt zich door een elegant en modern design, aangevuld met enkele technische verfijningen. De verstelbare kantelgreep zorgt ervoor dat het watervolume vooraf kan worden ingesteld, zodat je op eenvoudige wijze water kan besparen. Op die manier wordt ook vermeden dat het water kan opspatten door de kraan per ongeluk te ver open te draaien. Bovendien heeft het ontwerp rekening gehouden met een eenvoudig onderhoud, en kan de kraan gemakkelijk gemonteerd worden, ook op oneffen oppervlakken.

Verkoopprijs eengreepsmengkraan CeraMix Life: 139 EUR excl. BTW



Keukenkranen CeraVie en CeraLuna

De eengreepsmengkraan CeraVie (foto's hierboven) met draaibaar gegoten uitloop heeft een straalregelaar en een speciale CLICK-cartouche die water- en energiebesparend functioneren. CeraVie combineert verder functionaliteit met elegantie. Zo is het design een samenspel van strakke en welvende vormen dat elke keuken een eigen accent geeft. Daarnaast is de kraan uiterst praktisch, zo zijn er bijvoorbeeld varianten met uittrekbare handdouche.

Verkoopprijs eengreepsmengkraan CeraVie: 245 EUR excl. BTW

Verkoopprijs eengreepsmengkraan CeraVie: 285 EUR (lage druk) excl. BTW

Verkoopprijs eengreepsmengkraan CeraVie: 295 EUR (combi met handsproeier) excl. BTW



Een andere nieuwe keukenkraan is CeraLuna (foto's hierboven). Deze onderscheidt zich door een streng geometrische, maar toch vloeiende vormgeving. Het heldere en eigentijdse design is consequent eenvoudig. De hoge rechthoekige uitloop biedt niet alleen een optimale bewegingsvrijheid, maar ook een stevige grip door de gegomde structuur aan de onderkant. Bovendien kan je de kraan volledig uittrekken zodat je ook over een praktische handdouche beschikt.

Verkoopprijs eengreepsmengkraan CeraLuna: 345 EUR (combi met handsproeier) excl. BTW


Waterbesparende tips

Er zijn heel wat mogelijkheden om duurzaam om te gaan met water. Minder water verbruiken is een eerste belangrijke stap. Hieronder geven we je alvast enkele waterbesparende tips voor badkamer en keuken.

- Een lekkende kraan kan op jaarbasis al snel 35.000 liter water verspillen, terwijl het vaak niet zo moeilijk is om het lek te repareren. Als je de kapotte kraan vervangt, kies dan voor een waterbesparende eengreepsmengkraan. Zo verspil je geen water met het zoeken naar de juiste temperatuur. Ideal Standard beschikt over een uitgebreid gamma in verschillende stijlen.

- Oudere kranen laten vaak meer water door dan nodig. Je kan het waterverbruik beperken door debietbeperkers op de kranen te plaatsen. Deze verminderen de druk in de waterleiding en dus ook de hoeveelheid water die uit de kraan komt. Om niet aan comfort in te boeten, bedraagt de waterdruk best niet minder dan 3 bar. Je kan ook schuimstraalmondstukken op de kranen aanbrengen. Ze brengen lucht in de waterstraal, waardoor het waterverbruik daalt terwijl de druk behouden blijft. Goed voor een besparing van ruim 40% in sommige gevallen.

- Kies voor een waterbesparend toilet met 2 knoppen, voor een volledige of halve lediging van de spoelbak. Toiletspoeling met regenwater is uiteraard ook goed voor het milieu. Let wel dat de regenwaterinstallatie voorzien is van de nodige filters.

- En dan is er nog een hele lijst ‘klassieke tips’ die een verandering van gedrag inhouden. De kraan niet laten lopen als je je tanden poetst, je handen wast of je inzeept onder de douche. Wat vaker een douche nemen dan een bad, een waterbesparende doucheknop gebruiken...

Build for Life