Gereedschap

Krachtige kettingzagen

De energiekosten gaan weer de lucht in en het milieubewustzijn blijft stijgen. Meer en meer mensen verwarmen dan ook met brandhout. Nader bekeken, is hout efficiënt, milieuvriendelijk en geeft u waar voor uw geld. Brandhout is bijna overal beschikbaar, moet niet ingevoerd worden en kan makkelijk opgeborgen worden; het verbruikt CO2, en helpt bij het onderhoud van bossen en tuinen. Bijkomend, is een knapperend vuur een bron van gezelligheid en sfeer.

Om brandhout voor te bereiden in de tuin, wat leuk is, staat een krachtig, veilig en comfortabele kettingzaag op de verlanglijst van elke tuinliefhebber. De nieuwe GARDENA elektrische kettingzagen passen perfect bij dit profiel. De drie nieuwe modellen bieden de juiste kettingzaag aan voor elk gebruik: de GARDENA elektrische kettingzaag CST 3518 biedt een compacte kracht; de GARDENA elektrische ketting CST 3519-X is een veelzijdige kettingzaag en het topmodel is de GARDENA elektrische kettingzaag CSI 4020-X.

Innoverend, krachtig, veilig en makkelijk in gebruik

Als de tijd aangekomen is om brandhout te zagen, zijn de nieuwe GARDENA elektrische kettingzagen een must dankzij hun eenvoud ! De kettingspanning en installatie van de ketting kunnen zonder gereedschap op deze 3 modellen aangepast worden. De 2 topmodellen beschikken over unieke installatie kenmerken. Een magneet fixeert het blad tijdens de montage zodat er geen extra hulp nodig is. De ketting spant perfect in één handomdraai dankzij het uniek “quick fit” systeem. De gebruiker heeft geen gereedschap meer nodig en moet de kettingspanning niet meer nakijken. Dit is een absoluut top-kenmerk voor eenvoudig gebruik !

De GARDENA elektrische kettingzagen worden gekenmerkt door hun ketting met hoge snelheid en uitstekende zaagprestaties. Ze zagen makkelijk door het hout met minimale inspanning. De ergonomische handgreep met zachte componenten geeft de gebruiker een perfecte en veilige grip in alle situaties. Het compacte omhulsel met uitgebalanceerde gewichtsverdeling van het topmodel CSI 4020-X geven de gebruiker maximale vrijheid en comfort, zelfs in zeer nauwe plaatsten.

Minimum aan onderhoud, maximum aan veiligheid !

Als de vlijmscherpe ketting draait, wordt maximale veiligheid gehanteerd. Het ergste wat kan gebeuren tijdens het zagen van brandhout is een onverwachte terugslag van de kettingzaag. Dit kan gebeuren als de punt van het zaagblad onverwachts weerstand voelt. Beter voorkomen dan genezen: op de zaagbladen van de GARDENA elektrische kettingzagen is de gevaarzone duidelijk in het rood aangeduid. Alle GARDENA elektrische kettingzagen zijn ook voorzien van een terugslagveiligheid die de ketting stopt binnen de 0,15 seconden. Om het gebruik van deze krachtige machines te verzekeren, kan de oliestand eenvoudig nagekeken worden dankzij het controlevenster. Ze zijn eveneens voorzien van een handige knop om makkelijk olie toe te voegen. Ze worden geleverd met olie voor het eerste gebruik (150 of 180ml naargelang het model).