Architectuur

Kossmann.dejong toont Frankfurt in sneeuwbol

Kossmann.dejong ontwerpt drie geïntegreerde permanente tentoonstellingen voor het Historisch Museum in Frankfurt. De expositie gaat over het verleden, heden en de toekomst van de Duitse stad. Dat maakte het bureau donderdag bekend.

Als uitgangspunt voor het ontwerp is genomen dat Frankfurt ‘eigenlijk uit verschillende steden’ bestaat. Dat is door Kossmann.dejong vertaald naar ‘een fascinerende reis door de verschillende gezichten van Frankfurt in de loop van de tijd’.

“Deze reis, met vele routes, bezienswaardigheden, avonturen, etappes en talloze ontmoetingen begint op de begane grond. Het stadsmodel, de Frankfurt-story en het stadslaboratorium zijn de etappes van deze reis. Een reisgids geeft de bezoekers in beeld en geluid uitleg over de geëxposeerde stukken”, zegt het bureau.

Bijzonder aan de expositiedrieluik is met name het stadsmodel, dat een contrast binnen de stad weerspiegelt. “Aan de ene kant ziet men het grote moderne zakencentrum met wolkenkrabbers en employés in hun formele pakken. Aan de andere kant is Frankfurt met haar kerstmarkt en de prachtig versierde etalages typisch voor de Duitse Gemütlichkeit”, aldus Kossmann.dejong.

Lees verder op Architectenweb.nl