Bedrijfsnieuws

Koper voor Imca Vastgoed

Imca Vastgoed, de vastgoedonderneming waarvan de familie De Vlieger grootaandeelhouder is, wordt verkocht aan Flatbeheer Onroerendgoed Groep. De verkoop wordt volgens bronnen in de vastgoedwereld volgende maand afgerond.

Dit meldt Het Parool. Imca Vastgoed is een van de grootste projectontwikkelaars en vastgoedbezitters van Nederland. In Amsterdam is het zowel actief in de kantorenmarkt als op de huizenmarkt. Met de overname komen gebouwen als de Millenniumtoren op Sloterdijk en het van het tv-programma Het Blok bekende appartementencomplex Romanof in de Czaar Peterstraat in handen van Flatbeheer.

Erik de Vlieger trok zich begin dit jaar terug als eigenaar van het bedrijf, in de nasleep van een justitieel onderzoek naar hem en de problemen rond de aan hem gelieerde luchtvaartmaatschappij Exel Aviation Group. In februari nam het management van Imca een meerderheidsbelang in het bedrijf van de Amsterdamse zakenman over.

De Vlieger behield een minderheidsbelang; dat is ondergebracht in een stichting. Ook zijn broer en zus houden belangen in vastgoedonderneming.

Er zou inmiddels overeenstemming zijn bereikt over de prijs met de familie De Vlieger. De overname moet volgende maand worden afgerond. Wat Imca moet opleveren, is niet bekend.
Build for Life