Nieuwbouw

Klimcentrum naast Annie M.G. Schmidt Huis

De ‘derde’ silo naast het toekomstige Annie M.G. Schmidt Huis in Amsterdam wordt mogelijk een klimcentrum. NL Architects gaat hiertoe een haalbaarheidsstudie verrichten. In het Huis van de Klim- en Bergsport kan onder meer het WK Klimmen georganiseerd worden, denkt het architectenbureau.

NL Architects heeft de studieopdracht te danken aan een verloren prijsvraag en de economische crisis. In 2009 werd bekend dat twee van de drie voormalige silo’s van de rioolwaterzuivering op het Zeeburgereiland getransformeerd worden tot Annie M.G. Schmidt Huis. NL Architects won de competitie niet, maar oogstte wel veel lof voor diens inzending.

De derde silo zou worden verbouwd tot kantoor van FARO architecten, maar door de barre economische situatie gaat dit niet door. NL Architects mag daardoor de mogelijkheid onderzoeken of deze silo verbouwd kan worden tot Huis van de Klim- en Bergsport.

Klimmen is in het vlakke Nederland een erg populaire sport; zo heeft de NKBV ongeveer 55.000 leden. Desondanks ontbreekt het aan een centrum waar bijvoorbeeld ook een wereldkampioenschap gehouden kan worden. In het Belgisch Puurs staat er wel een.

Lees verder op Architectenweb.nl

Ook interessant