Architectuur

Annie M.G. Schmidt Huis in silo's Zeeburg

De silo’s op het Zeeburgereiland krijgen een nieuwe bestemming als cultuurcentrum. Onder meer het Annie M.G. Schmidt Huis zal in twee van de drie silo’s worden gehuisvest. In dit Huis wordt de wereld van de beroemde kinderboekenschrijfster gepresenteerd.

Het plan komt van een team met onder meer arons en gelauff architecten, dat de Siloprijsvraag Zeeburgereiland won. Naast de vaste tentoonstelling over Annie M.G. Schmidt komen er een workshopcentrum, een theater en een bioscoop in de silo’s van een voormalige waterzuiveringsinstallatie.

De ruimten kunnen dubbel gebruikt en ingezet worden voor buurtfuncties. Locale partners zoals Theatraal IJburg, IJburg TV&TV-school en een ROC gaan hierin een belangrijke rol vervullen. Het Huis krijgt een brede en gevarieerde culturele programmering die zowel voor buurtbewoners als voor bezoekers van buiten interessant is.

Door de initiatiefnemers wordt ingezet op een duurzaam energiesysteem dat aansluit op de Amsterdamse ambitie van energieneutraal bouwen.

Lees het complete artikel op Architectenweb.nl