Duurzaam Bouwen

Klimaatwijk Grobbendonk op kop met 15 % energiebesparing

Het Antwerpse provinciebestuur organiseert dit jaar weer de actie "Klimaatwijken", een project van de Bond Beter Leefmilieu. 26 wijken in de provincie Antwerpen gingen de uitdaging aan om samen 8% energie te besparen. De tussentijdse resultaten (tellingen tot eind 2006) zijn nu bekend.

7,4 % energiebesparing in de provincie Antwerpen

De eerste resultaten zijn meer dan bevredigend: over alle klimaatwijken heen wordt 7,4% energie bespaard. Grobbendonk staat aan kop met 15,3%, gevolgd door de Antwerpen, Mol, Lint, Kontich en Mechelen die rond de 10 % besparing aftikken. Een aantal andere wijken uit o.a. Wuustwezel, Westerlo, Mortsel, Retie, Nijlen zullen de komende maanden nog een extra tandje moeten bijsteken, gezien zij nog onvoldoende energie hebben bespaard.

Energietips voor het halen van de Kyotonorm

De actie Klimaatwijken is opgezet met als doel de Kyotonorm van van minder CO2-uitstoot te behalen. Morgen is het de tweede verjaardag van dit verdrag. Naast de klimaatwijken wil de provincie Antwerpen ook iedereen sensibiliseren om energie te besparen. Deuren sluiten, tochtstrips, ijslaag in de koelkast verwijderen, ... het zijn maar een paar praktische tips die meteen zorgen voor minder energieverbruik, besparing in de portemonee en een vermindering van de CO2- uitstoot.

Ook interessant