Buitenschrijnwerk

Kleurrijk, modern en veelzijdig voorzetrolluik

Bouwen en verbouwen kost een smak geld. Sommige mensen besluiten daarom geen rolluiken te plaatsen, een beslissing waar ze nadien spijt van krijgen. Want rolluiken zijn er niet enkel om licht tegen te houden. Ze zetten ook inbrekers buitenspel en dragen bij tot een aangenaam binnenklimaat, zowel in de zomer als in de winter. Met de VR130 heeft Harol de perfecte oplossing in huis voor wie pas later aan rolluiken denkt.

Voorzetrolluik VR130

Het nieuwe voorzetrolluik VR130 vervangt de modellen VR100 (met afgeschuinde kast) en VR110 (met afgeronde kast). Dit topproduct, aangewezen bij renovatie, is gemakkelijk te plaatsen. Het biedt talloze voordelen.

De VR130 is verkrijgbaar in alle RAL-kleuren. Daarnaast kan men kiezen tussen traditionele lak (glans of mat) en structuurlak. Die laatste garandeert een hogere krasvastheid en is waterafstotend, waardoor een zelfreinigend effect optreedt.

Het gamma bestaat uit afgeschuinde en afgeronde rolluikkasten, die in verschillende kastmaten beschikbaar zijn. Hiermee biedt Harol zowel een klassieke als een moderne variant aan. De VR130 past perfect in verschillende situaties en bij verschillende bouwstijlen.

Afgeronde rolluikkasten zorgen met hun compacte design voor een hedendaagse look. De afgeschuinde modellen zorgen dan weer voor een maximale lichtinval. Elke rolluikkast wordt uit aluminium vervaardigd. Nieuw is echter dat nu ook een extra stevige extrusiekast mogelijk is.

Eveneens een primeur bij de VR130 is de ingebouwde hor, die als optie verkrijgbaar is.

De VR130 maakt gebruik van geflockte ophangveren. Aftekening van de veren op de bovenste lamellen is volledig uitgesloten. Strenge testen bewijzen de duurzaamheid en doeltreffendheid van dit hoogtechnologische procédé, waarmee Harol uniek is in de sector.

Het optionele veiligheidspakket met onder meer een ophefbeveiliging, veiligheidsgeleiders, een veiligheidsonderlat en extra stevige lamellen, zorgt voor een nog efficiëntere bescherming tegen inbraak.

Standaard is dit voorzetrolluik uitgerust met een blinde bevestigingsplaat in gegalvaniseerd staal. Alle schroeven aan de zijkant zijn dus keurig verborgen. Als optie is ook roestvrij staal mogelijk.

Het bedienen van de VR130 is het makkelijkst elektrisch bijvoorbeeld met een afstandsbediening. Een sturing met een schakelklok of integratie in een domotica-installatie is eveneens mogelijk. Maar een manuele bediening kan ook nog steeds; met een lint, stang, koord of veeras.

Voorzetrolluiken: zo gemonteerd

Voorzetrolluiken bestaan uit een kast met aan weerszijden een geleider, waartussen zich een blad bevindt. Het blad zelf is samengesteld uit aluminium- of pvc-lamellen. Het is door middel van ophangveren met een oprolas verbonden.

De montage van voorzetrolluiken is relatief eenvoudig. Ze worden aan de buitenzijde van het raam in of op de dagopening aangebracht. Het voordeel hiervan is dat voorzetrolluiken bijzonder geschikt zijn voor woningen waar aanvankelijk niet aan rolluiken gedacht werd .

Net als in- en opbouwrolluiken houden voorzetrolluiken het licht tegen. Ze houden hinderlijke zonnestraling tegen, ontmoedigen inbrekers en zorgen voor thermische en akoestische isolatie. Op die manier helpen ze ook om de energiefactuur omlaag te krijgen.