Vloerbekleding

Kleur bekennen... met kurk!

Kleur bekennen... met kurk!
Onze persoonlijkheid kunnen uiten, daar draait het om vandaag. Massaconsumptie is verleden tijd en ook in onze interieurs willen we vooral onze eigen unieke stijl kunnen tonen. Met opvallende kleuren, vormen en materialen creëren we een interieur dat onze persoonlijkheid weerspiegelt. Bij kleur in het interieur denken we traditioneel aan een likje verf op de muur, maar waarom niet eens buiten de lijntjes kleuren? Ontdek de verrassende mogelijkheden van kurk: op de vloer of tegen de wand, kurk zorgt voor kleur in elke ruimte in huis.

Kiezen voor kleur, kan net zo goed door te kiezen voor kurk. De mogelijkheden zijn legio: van een warmrode wand in de woonkamer tot een verrassend oranje accent in de badkamer. Vandaag is kurk hipper dan ooit. Het ietwat muffe, klassieke bruine imago van de jaren zeventig is voorgoed begraven en heeft plaats gemaakt voor een waaier aan stijlen in evenveel kleuren, structuren, dessins, afmetingen en afwerkingen. Van een natuurlijke look tot een gedurfde eigen kleurencombinatie in je interieur, kurk biedt eindeloos veel inspiratie en mogelijkheden om te tonen wie jij bent.

Gelukkig is kleur lang niet de enige troef van kurk. Geen materiaal is immers zo veelzijdig. Met zijn eigentijds design en ongekend comfort is kurk de gedroomde vloer- en wandbekleding voor zowat elke ruimte in huis. Voor de badkamer of keuken, want kurk is van nature waterbestendig en leent zich dus perfect voor vochtige ruimtes. Maar ook voor de slaapkamer of de woonkamer, want kurk is geluidsdempend én lekker warm aan de voeten. Bovendien geeft de vuilafstotende toplaag stof, bacteriën, schimmel en huismijt geen kans. Ideaal voor wie aan een allergie lijdt.

Redenen genoeg om kurk een kans te geven dus. Zeker als je weet dat kurk daarnaast ook nog eens een duurzaam, 100% natuurlijk en… groen product is!

Kurk praktisch
Kurk leent zich even goed voor nieuwbouw als renovatie. Zo kan je, zonder ingrijpende werken, kurk plaatsen op bestaande koude ondervloeren. Je hebt de keuze uit verschillende systemen: van kleef- tot kliksystemen. Met kurk zit je alleszins niet snel om inspiratie verlegen, gezien de ruim 1.500 mogelijkheden op basis van 35 dessins en 75 keurcombinaties.

• Kliksysteem (voor vloeren)
De laatste jaren wordt ‘klikkurk’ steeds populairder. De voordelen zijn dan ook duidelijk: mooi én makkelijk zelf te installeren. Het wordt verkocht als kant-en-klaar product en heeft geen afwerking ter plaatse nodig. Bovendien moet je niet veel voorbereidingen treffen voor de ondervloer.

• Kleefsysteem (voor vloeren en wanden)
Kleefsystemen worden vaker door vakmensen geplaatst, maar handige consumenten kunnen het ook zelf. Wel belangrijk is een geëgaliseerde ondervloer. Kurkvloeren in kleefsysteem moeten nog een afwerkingslaag krijgen. Gemiddeld moet je twee tot vier vernislagen aanbrengen. Deze soepele maar krasbestendige vernis (watergedragen) beschermt de kurkvloer tegen indringend vuil en verhoogt tegelijk de sterkte, slijtvastheid en het gebruiksgemak. Laat je adviseren in de gepaste lak – gewone lak of vernis zou barsten – en breng kruisgewijs aan. Je kan zelf je type afwerkingslak kiezen: van mat over satijn tot glanzend.

Praktisch:
• Keuze: meer dan 1.500 mogelijkheden (op basis van 35 dessins & 75 kleurencombinaties)
• Systemen kurkvloer: kleefsysteem en kliksysteem
• Richtverkoopprijs kurkvloer:
kleefsysteem vanaf 32.95 EUR/m2 (inclusief BTW)
kliksysteem vanaf 29.95 EUR/m2 (inclusief BTW)

Verkooppunten: via www.kurkinhuis.bewww.interieurenliege.be