Algemeen

Kleding voor vrouwen in de bouw

Steeds meer vrouwen oefenen beroepen uit die vroeger als typische mannensberoepen werden beschouwd. Met het toenemende aantal van bijvoorbeeld vrouwelijke mechaniciens, technici en schilders groeide tevens de behoefte aan broeken en overalls die ook comfortabel zitten voor vrouwen. MEWA houdt al geruime tijd rekening met deze trend bij de ontwikkeling van haar kledingcollecties.

Tot voor kort waren het vooral kielen die traditioneel door de klanten voor hun vrouwelijke medewerkers werden besteld. Maar in het atelier of op de bouwwerf zijn broeken, vesten en jassen uiteraard veel handiger. Bij de vervrouwelijking van deze producten houdt MEWA ondermeer rekening met twee essentiële punten. Ten eerste: vrouwen die een ‘mannenberoep’ uitoefenen moeten dezelfde prestaties kunnen leveren dan hun mannelijke collega’s. Bovendien zijn vrouwen er zeker geen voorstander van het verschil te benadrukken door middel van hun kleding. Ten tweede: de kleding moet passen en vrouwen zijn nu éénmaal anders gebouwd dan mannen. MEWA let erop dat de damesmodellen er hetzelfde uitzien als die voor mannen. De kleding blijft functioneel en sterk, maar krijgt een vrouwelijke snit. Zo heeft de kleding een aantrekkelijke look, een goede pasvorm gekoppeld aan een aangenaam draagcomfort en biedt ze voldoende bewegingsvrijheid tijdens het werk.

Binnen de collectie MEWA ACTIVE ontwikkelde MEWA zowel een heren- als een dameslijn, die zich deels op vlak van kleur, snit en uitvoering van elkaar onderscheiden. Bij de broek bijvoorbeeld wordt gelet op de heuplijn, zodat de broek ook in de taille en op het zitvlak comfortabel past. En dankzij de getailleerde snit van jassen en vesten voelen ook de dames zich goed in hun werk. Verdekte drukknopen,

ergonomische lleboog- en kniestukken, geïntegreerde stretch- en beluchtingszones bevorderen het draagcomfort. Functionele details zoals ritssluitingen, kleurrijke zakkleppen en sluitbare binnen- en buitenzakken versterken dat effect nog.

Bij de kledingstukken voor het bovenlichaam, bijvoorbeeld bij blouses en polo’s van de collectie MEWA BASICS, is de snit getailleerder. Qua look passen de heren- en damesmodellen bij elkaar, maar de details op vlak van snit verhogen het draagcomfort voor vrouwen.

Er is nog een geslachtsgerelateerd onderscheid, waarmee MEWA rekening houdt en dat betreft de keuze van de modellen. De meeste vrouwen werken liever in een blouse of poloshirt met een mouwloos vest. Hun mannelijke collega’s echter geven voorkeur aan T-shirts en blousons.
Build for Life