Zonwering

Kies deze zomer ook voor zonwering aan je woning

Kies deze zomer ook voor zonwering aan je woning
Heb jij het laten monteren van zonwering aan je woning al eens overwogen? Het biedt je verschillende voordelen. Niet alleen in de warme zomermaanden, maar ook in de winter. Dat laatste is het gevolg van het effect van de zonwering, bijvoorbeeld dat van screens en rolluiken, op de isolatiewaarde van je huis. Met de zonwering draag je bij aan het in de woning houden van de warmte ’s nachts. Het helpt je de stookkosten te verminderen! De meeste mensen kiezen echter voor zonwering ten gunste van het binnenklimaat op warme zomerdagen. Zeker op dagen waarop de temperatuur boven de 25 graden Celsius uitkomt is het prettig de zonwering te kunnen gebruiken.

Naast de screens en rolluiken zijn er verschillende andere vormen van zonwering. Denk ook aan markiezen, een uitvalscherm en bijvoorbeeld een knikarmscherm. Het is afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren en de stijl van je woning, welke van deze vormen van zonwering het beste bij je woning past. In dit artikel lees je meer over de voordelen die de zonwering je biedt.

Houd je woning koel op warme zomerdagen

Zonwering helpt je de warmte in de zomermaanden buiten te houden, door het zonlicht te dempen. Op deze manier blijft de woning koel, zeker wanneer je ramen en deuren gesloten houdt. Zonwering is een veel duurzamer optie dan bijvoorbeeld de aanschaf van airconditioning voor je woning. Daar komt bij dat zonwering wat toevoegt aan de stijl, het interieur en exterieur, van je huis. Kies je voor traditionele markiezen bij een wat ouder huis, of ga je voor bijvoorbeeld een uitvalscherm bij een moderne woning? Zorg dat de kleur van de zonwering past bij gebruikte stenen in de buitenmuur van je huis.

Geniet van privacy en houd inbrekers buiten

Naast het feit dat de zonwering je woning koel houdt in de zomermaanden en wat toevoegt aan de stijl hiervan, garandeert de zonwering je privacy in de avond. Combineer de zonwering buiten met fraaie raamdecoratie binnen. Het past bij een trend van de laatste jaren: layering met raamdecoratie. Bij layering combineer je verschillende soorten raamdecoratie met elkaar, om zo een geheel van laagjes te creëren. Het heeft een bijzonder fraai effect op de uitstraling van ruimtes in huis. Heb jij er al eens van gehoord? Ook geldt dat bijvoorbeeld rolluiken de inbraakbeveiliging van je woning verbeteren. Het maakt het voor inbrekers lastiger om een raam open te kunnen breken.

Ook interessant