Architectuur

Kick Off Days for Architects groot succes

Kick Off Days for Architects groot succes
Op 2, 7 en 9 september organiseerde NAV in samenwerking met de Orde van Architecten – Vlaamse raad de Kick Off Days for Architects. Pas afgestudeerde architecten konden gratis terecht op drie locaties in Vlaanderen om zich te informeren over hun professionele start. Ze stonden meteen voor belangrijke keuzes: waar doe ik mijn stage? Ga ik met mijn diploma een andere richting uit? Blijf ik in België? Word ik zelfstandig of loontrekkend?

Vooral de 2 jaar durende stage roept heel wat vragen op. Men zoekt duidelijkheid over het sociaal statuut, de regeling met de Orde van Architecten en hun vergoeding. Daarom bundelde NAV de nodige informatie voor de 230 aanwezige afgestudeerden. Tijdens een interactief panelgesprek kwamen juristen, fiscalisten, vertegenwoordigers van de Orde,… aan het woord. Ook enkele architecten getuigden over hun vallen en opstaan om uiteindelijk te slagen als ontwerper.

De 3 sessies vonden gratis plaats in Gent, Dilsen en Mechelen. De pas afgestudeerden gingen er na de receptie naar huis met een lijvig infopakket en tal van gadgets zoals de onmisbare architectenhelm. De Kick Off Days for Architects vormden de mix van ingrediënten voor een stevige start.

NAV blikt tevreden terug op deze editie. Bijna 75% van de afgestudeerde architecten konden gemotiveerd worden door NAV om aanwezig te zijn. NAV ziet hierin een duidelijk signaal dat afgestudeerden met meer bezig zijn dan enkel creativiteit.

De infosessies werden ondersteund door volgende Kick Off Partners:
Reynaers Aluminium, Febe, Protect, Velux, Bercu, Febelcem, Recticel Insulation, Zenito, Promat, Dorma, SBB, ING, Eternit, Electrabel (GDF-SUEZ), C3A, Masser, Foamglass, Bulo en Vasco.