Algemeen

Keurmerk klantgericht bouwen

Vereniging Eigen Huis en Bouwned (de gezamenlijke bouwondernemers) gaan samen werken aan een meer klantgerichte aanpak bij de bouw en oplevering van nieuwe woningen. De twee partijen hebben daartoe het keurmerk ‘Klantgericht bouwen’ in het leven geroepen.

Aanleiding voor de samenwerking is het hoge aantal opleveringsgebreken van nieuwbouwwoningen. Eigen Huis en Bouwned willen dit probleem structureel aanpakken. De nieuwe Stichting Klantgericht Bouwen gaat het keurmerk bewaken.
Kopers van woningen wordt gevraagd op een enquêteformulier aan te geven hoe tevreden of ontevreden ze zijn over de bouwer van hun woning. De uitkomsten van dit KopersRapport worden vergeleken met de opleveringskeuring van Eigen Huis.
Zo ontstaat per woning een beeld van zowel de kwaliteit van het bouwproces als de opleverkwaliteit. Alle gegevens worden bewerkt en geanalyseerd door de onafhankelijke Adviesgroep Bouw van ProceWaterhouseCoopers.
Het keurmerk is toegankelijk voor alle ontwikkelende bouwbedrijven die zijn aangesloten bij het Garantie Instituut Woningbouw (GIW). Komend jaar vindt een eerste pilot plaats, in 2004 mogen de eerste bedrijven het keurmerk gaan voeren.
Build for Life