Tuin

Kersthappening : 27 november tot en met 6 december 2009

Eind november slaan heel wat gekende decorateurs en meesterbloembinders de handen in elkaar voor de 15de editie van de Kersthappening en dit in het buitengewone decor van de site Oud Sint Jan, hartje middeleeuws Brugge. Een stijlvol evenement met een uitermate gezellige én inspirerende kerstsfeer.

Floristieke hoogstandjes
Tijdens het evenement kunnen we rekenen op de kunde van meesterbloembinders die u hun beste en mooiste groen-arrangementen tonen. De nieuwste variëteiten van o.a. Helleborus, Hippeastrum (beter bekend als Amaryllis), rozen, lelies en vele andere zullen tijdens het evenement verwerkt worden tot floristieke hoogstandjes.

Kerst zou kerst niet zijn zonder de feesttafels. Voor velen onder ons speelt een belangrijk deel van de kerstsfeer zich af rond de eettafel. Daarom vind je tijdens de Kersthappening tafeldecoraties met betoverende bloemencreaties naar ieders budget en smaak: luxueuze tafels, sierlijk exotisch, uitbundig of heel minimalistisch. Laat je hier inspireren!

Hoe je zelf te werk gaat, leer je tijdens de verschillende demonstraties. Tafelstukjes, guirlandes, kerstballen, hangers en kransen; ze liggen alle binnen bereik. De demonstraties zijn doorlopend en vrij toegankelijk.

Exclusief: Beelden en accessoires Tom's Dragon
Tom's Company werd opgericht in 1988 in Sulzbach / Saar door Thomas (Tom) Hoffmann en Arno Müller. Het bedrijf ontwikkelt een unieke collectie van interieur accessoires, objecten en meubilair met als filosofie: to bring happiness to the world!
Met deze onderliggende gedachte integreren we stukken uit deze boeiende collectie in een kersttafereel met een humoristische toets - www.tomscompany.com

Uw ticket is meer waard
Met het inkomticket kan je dit jaar ook tot het eind van december met korting terecht in de Brugse musea: Memling in Sint-Jan – Hospitaalmuseum en het Bruggemuseum, inclusief de tentoonstelling 'De uitvinding van Brugge, de stad van Delacenserie'. Hierin wordt de figuur en het werk van stadsarchitect Louis Delacenserie belicht. Hij bepaalde met zijn ingrijpende restauraties (ook van de Berg van Barmhartigheid zelf) en zijn nieuwbouw in grote mate het uitzicht van Brugge vandaag!