Vastgoed

Kantoren in 'Cadiz' op Eilandje te koop

Vanaf vandaag kunnen geïnteresseerden een kantoor kopen in Cadiz, de ontwikkeling van Cores Development en Builprom in de Cadixwijk op het Eilandje in Antwerpen. Het oude douanegebouw werd volledig gesloopt en de bouwwerken zijn gestart. Naast appartementen, horeca, retailruimten en een supermarkt zullen tegen eind 2015 ook achttien kantoorunits van 149 tot 439 m² beschikbaar zijn.

Het Eilandje in Antwerpen is getransformeerd van een oud havengebied in een levendige en leefbare stadsbuurt aan het water. De stad breidt zijn grenzen uit waardoor in het oude havengebied een nieuwe vraag ontstaat naar mogelijkheden om te wonen, te werken en te ontspannen. Dat wil ook zeggen dat er nood is aan aangepaste kantoren in deze stadsbuurten. De nieuwe kantoorruimten in Cadiz spelen perfect in op deze behoefte.Werken met zicht op Kattendijkdok of groene binnentuin
De woonunits in de vier woontorens zijn op enkele penthouses na allemaal verkocht. Nu start ook de verkoop van de kantoren op de eerste en tweede verdieping van het bouwproject, namelijk achttien units van 149 tot 439 m² met zicht op het Kattendijkdok of de groene binnentuin. De verschillende units zijn flexibel samen te voegen tot ruimere werkplekken en kunnen voor verschillende doeleinden gebruikt worden. De kantoren worden casco opgeleverd maar kunnen desgewenst ook worden afgewerkt. Eveneens parkeergelegenheid in de ondergrondse parking kan worden aangekocht. De prijzen van de kantoorunits starten vanaf 249.500 euro*.

Troeven van werken op Eilandje
Werken op het Eilandje heeft de voordelen van werken in een stedelijk gebied met zijn stedelijke voorzieningen en boeiende leefomgeving. En bovendien is de goede bereikbaarheid door de ligging aan de rand van de stad nog een extra voordeel. Het Eilandje heeft, via de Waaslandtunnel, immers een directe aansluiting op de Antwerpse ring. En wie het openbaar vervoer wil nemen zal zich binnenkort met de tram van het stadscentrum naar het Eilandje kunnen verplaatsen en omgekeerd. “De nieuwe tramlijn die in de Londenstraat in het midden van de nieuwe boulevard zal rijden, zal het Eilandje verbinden met de Antwerpse binnenstad. En ook Velo Antwerpen, het populaire fietssysteem van de stad voorziet een aantal nieuwe stations in en rond de Cadixwijk”, aldus Peter Leyssens.
Met andere woorden, Cadiz combineert de voordelen van werken in de stad met de voordelen van werken in de rand.Cadiz onderdeel van metamorfose Eilandje
Het Eilandje in Antwerpen zal een mix worden van wonen, werken en ontspannen.
De Montevideowijk wordt een culturele trekpleister met toekomstige projecten als De Shop, het Montevideopakhuis en het Red Star Line Museum. Aan het Kempisch Dok, waar de sociale jachthaven gelegen is, wordt de Westkade heraangelegd met aandacht voor groen en ontspanning.
Voor het Droogdokkeneiland plant de stad Antwerpen de aanleg van een stedelijk rivierpark en ook het Mexico-Eiland en het Kempeneiland zullen op langere termijn worden aangepakt. Pal naast Cadiz wordt een wijkplein aangelegd dat zal uitgeven op het Kattendijkdok en zo de beleving van het water tot in de wijk zal brengen. De komende jaren zal het Eilandje dus een bloeiend stadsdeel worden waar het aangenaam wonen, werken, winkelen en flaneren langs het water is.

Maar er staan nog een groot aantal nieuwe projecten op til die het Eilandje als werkplek alleen maar aantrekkelijker zullen maken. Ter hoogte van het Kempisch dok wordt tegen 2018 een nieuw ZNA-ziekenhuis gebouwd. Peter Leyssens, gedelegeerd bestuurder van Cores Development: “Cadiz is een perfecte locatie voor artsen of specialisten om een praktijk te installeren: het is makkelijk te bereiken, er is parkeermogelijkheid en het ziekenhuis ligt op wandelafstand.” Bovendien wordt er een nieuwe campus van de Artesis Hogeschool gebouwd aan Park Spoor Noord die plaats zal bieden aan 3500 studenten uit de professionele bachelor-opleidingen bedrijfskunde, gezondheidszorg, technologie, lerarenopleiding en sociaal werk.

Voor meer informatie kan u terecht bij Cores Development op 03 820 82 82 of www.kantorenincadiz.be