Kanaleneiland als het antwoord op de enorme woningvraag in Utrecht

  NL   13 mei 2016 Bron: Bouw & Wonen
Feike Siewertsz van Reesema, de Nederlandse partner van Aventicum Capital Management, is enthousiast over de investeringen in het Utrechtse Kanaleneiland. De eerdere aandachtswijk wordt door investeerder Aventicum in samenwerking met bouwbedrijf Heijmans volledig gerenoveerd*. Hoewel er voor een buitenlandse belegger als Aventicum begrijpelijkerwijs twijfels kunnen zijn omtrent het investeren in Nederlandse sociale huurwoningen, is Siewertsz van Reesema van mening dat het verhuurrisico in Kanaleneiland zeer acceptabel is. De Utrechtse woningmarkt staat al jaren onder druk door de grote vraag naar betaalbare huurwoningen dichtbij het centrum en het vernieuwde Kanaleneiland speelt door haar ligging goed in op deze vraag.

Kanaleneiland als het antwoord op de enorme woningvraag in Utrecht

Duurzaam project

De voormalige aandachtswijk wordt met grote snelheid in zijn geheel aangepakt. In verschillende deelplannen worden woningcomplexen, wijkvoorzieningen en het winkelcentrum verbouwd en gerenoveerd. Siewertsz van Reesema geeft aan dat juist de renovatie van bestaande bouw aantrekkelijk kan zijn met betrekking tot verduurzaming duurzaamheid. Alle woningen worden opgewaardeerd van energielabel E naar energielabel A. De gemeente Utrecht heeft het plan vanaf de beginfase gesteund. Hoewel er deels sociale huurwoningen onttrokken worden aan de sociale voorraad, levert dit project Utrecht een geheel vernieuwde binnenstedelijke wijk op waar een mix van koopwoningen, vrije sector en sociale huurwoningen het eerdere eenzijdige beeld positief veranderd.

Feike Siewertsz van Reesema

Feike Siewertsz van Reesema

Feike Siewertsz van Reesema is al sinds 1998 actief in de vastgoedsector en is sinds 2003 eigenaar van Siewertsz Beleggingen. Siewertsz van Reesema is daarnaast een veelgevraagd professional omtrent de veranderingen binnen de wet en regelgeving m.b.t. de woningmarkt.

* Bron: Nieuws.nl

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo