Algemeen

Kamagurka exposeert 'Dakraamkunst'

De absurdist en cartoonist Luc Zeebroek, alias Kamagurka, heeft zich laten inspireren door een nieuwe kunststroming: ‘Dakraamkunst’. In schilderijen verwerkt hij dakramen om een andere kijk op de wereld te geven. Kamagurka: “Een schilderij is eigenlijk een venster op de wereld. Ik wil kijken wat er gebeurd als ik in dat venster een dakraam steek.”

De schilderijen met als titel ‘Dakraamkunst’ zijn geïnspireerd doordat hij in zijn eigen atelier dagelijks werkt onder het daglicht dat door VELUX dakramen binnenkomt. Datzelfde daglicht is nu op een kunstzinnige manier verwerkt in zijn schilderijen. De expositie van deze ‘Dakraamkunst” schilderijen is tot 31 januari 2011 te bewonderen in het Daglicht Advies Centrum van VELUX Nederland in De Meern.

“Voor de grap heb ik in een schilderij eens een dakraam geschilderd. Zomaar, omdat het idee in me opkwam. Een venster plaatsen op een plek waar je het niet verwacht, levert verassende schilderijen op,” aldus Kamagurka. “Dakramen geven me de mogelijkheid om te spelen met één van de essentiële elementen van de schilderkunst. Je hebt licht nodig in je werk op het doek, anders komen de kleuren niet tot hun recht. De dakramen in mijn schilderijen zijn een hedendaagse manier om naar licht te kijken.”

Lees verder op Architectenweb.nl
Build for Life