Special Domotica

Kabelsalade? Te weinig HDMI aansluitingen? Basta!

7 januari 2013 Bron: Marmitec
U heeft een mooie platte TV in de woonkamer, maar heeft meerdere kabels nodig om al uw apparatuur op uw TV aan te sluiten. Dat is niet de allermooiste oplossing. Het wordt zelfs onmogelijk als uw TV over onvoldoende aansluitingen beschikt. Wat nu, kabels ompluggen? De meest charmante oplossing is 1 kabel naar de TV en naar uw Home Cinema receiver die bovendien automatisch schakelt als u een apparaat aanzet, voor optimaal bedieningsgemak.
Met de toevoeging van 2 nieuwe switches in haar assortiment van switches en splitters biedt Marmitek een nette oplossing voor het aansluiten en koppelen van al uw apparatuur.

Connect 421

Deze Full HD 4 input, 1 output HDMI switcher is voorzien van een Digitale Audio uitgang. Hiermee kunt u de audio van uw TV rechtstreeks aansluiten op uw Home Cinema receiver (codec formats als Dolby True HD and DTS-HD Master Audio worden ondersteund). De audio wordt automatisch door de receiver uit het binnenkomende HDMI signaal gehaald waardoor u geen aparte audiokabels van uw A/V apparaten naar de Connect 421 hoeft te leggen. Met 1 audiokabel sluit u vervolgens de audio van 4 HD bronnen aan op uw Home Cinema receiver, welke automatisch mee schakelt met het beeld. Naast gemak en het esthetische aspect, is dit ook heel belangrijk wanneer u niet voldoende audio ingangen heeft op uw receiver. Deze switcher is op de toekomst voorbereid door ondersteuning van HDMI v1.4 functionaliteiten zoals alle 3D formaten, CEC, HEC en ARC*. De Connect 421 heeft een consumentenadviesprijs van 129,95 euro.

Connect 540

Deze Full HD 4 input, 2 output HDMI switcher heeft een matrix functie. Dit betekent dat alle vier de ingangen geselecteerd kunnen worden op iedere uitgang, onafhankelijk van elkaar. Hierdoor is het overbodig om uw HDMI kabel om te pluggen als u films wilt bekijken of games wilt spelen op een ander scherm. 1 keer aansluiten, niet meer naar omkijken. De Connect 540 heeft een consumentenadviesprijs van 109,95 euro.
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo