Algemeen

KOMO-attest voor aluminium glasbalustradesystemen van AMG

Met de toekenning van een KOMO attest zijn de nieuwste glasbalustraden van AMG nu ook van een officieel kwaliteitskeurmerk voorzien. Het betreft de systemen met codenaam AMG Un 0.8 en AMG Un 3. Bert Wijbenga, commercieel directeur van AMG en tevensuitvinder van andere Nederlandse inklemsystemen voor glazen balustrades, gebruikte zijn eerder opgedane kennis en ervaring voor het ontwikkelen van deze nieuwste generatie.
Het systeem is inmiddels toegepast in het Nieuwe DeLaMar Theater in Amsterdam, Stadhuis Gouda en de Wilhelminatoren in Vaals.

Nieuwe systemen voor de utiliteit

AMG Balustradesystemen uit Leeuwarden, ontwikkelt en vermarkt innovatieve glasbalustradesystemen zowel voor woning- als utiliteitsbouw. Nieuwste ontwikkeling zijn twee systemen voor utiliteitsgebouwen.

Er wordt in de regelgeving onderscheid gemaakt tussen “gewone gebouwen” waar een lijnlast geldt van 80 kg p/m en “gebouwen waarin zich veel mensen gelijktijdig kunnen bevinden” met een lijnlast van 300 kg p/m. Gekozen is voor een naturel geanodiseerd aluminium extrusieprofiel vanwege de sterkte in combinatie met het multifunctioneel design, de prijs en de makkelijke montage door het lage gewicht.
“Denk bij ons produkt aan glasbalustrades langs een tribune in een sportgebouw, kinderdagverblijf, discotheek, eetzaal van een restaurant, theater of bioscoop. Daarvoor heeft AMG nu de veilige oplossing”, aldus Wijbenga.

Kwaliteitsverklaring vervangt berekeningen en proeven

Gemeentes en opdrachtgevers mogen geen berekeningen en proeven meer verlangen van leveranciers indien deze een geldige kwaliteitsverklaring kunnen overleggen.
Art. 1.7 van het Bouwbesluit zegt: “Indien bij of krachtens dit besluit een eis is gesteld ten aanzien van een bouwproduct of bouwproces en daarvoor een op die eis toegesneden kwaliteitsverklaring is afgegeven op basis van een door Onze Minister erkend stelsel van kwaliteitsverklaringen voor de bouw, is aan de betreffende eis voldaan indien dat product, of dat proces overeenkomstig de kwaliteitsverklaring is toegepast”.

AMG balustrade voldoet aan Eurocode

Behalve dat gecertificeerde balustrades van AMG voldoen aan de NEN 2608-2 richtlijn, anticipeert men reeds op de komende veranderingen. Het Bouwbesluit evenals de normen gaan namelijk veranderen. Hiervoor in de plaats komen Eurocodes. De gecertificeerde systemen van AMG voldoen reeds aan de nieuwe eisen. Kortom, AMG is klaar voor de toekomst.
Build for Life