Tuin

Jardinico brengt koelte van formaat

Jardinico brengt koelte van formaat
Ook in 2009 tekent Jardinico voor stijlvolle schaduw. Zo zorgen de designparasols met hun exclusief design voor een maximum aan sfeer en bezorgen ze je tuin, zwembad of balkon de gewenste schaduw. Grote schaduwmakers blijven ook dit jaar de trend zetten. Met een luxueuze overkapping én een exotisch Balinees ligbed brengt Jardinico koelte van formaat.

Designparasols: van klein tot groot, van neutraal tot kleurrijk

ANTIGUA
Antigua, een populaire blijver uit de vorige collectie, krijgt voor 2009 de nieuwe kleur natuurgrijs mee. Het is een vrijhangende parasol met flexibele baleinen en heeft verschillende extra mogelijkheden. Deze veelzijdige parasol is zowel verkrijgbaar in Sunbrella-stof in zomerse kleuren als in modern taupekleurig textilene. Extra handig is de mogelijkheid om de parasol volledig (360°) op zijn voet te draaien. In de parasol kan bovendien draadloze LED-verlichting worden verwerkt, zodat je écht tot in de late uurtjes van de zomer kan genieten.

Eigenschappen: draait 360°, aluminium mast
Kleuren: taupe (textilene), linnen, taupe, papaya, macau, nertsbruin, gris nature
Afmeting: rond doorsnede 3,5 m, vierkant 3 x 3 m
Voet: Genova-plaat met zichtbare wieltjes (eigen ontwerp)
In parasol: draadloze LED-verlichting
Richtprijs: parasol: 999 euro
voet: 499 euro
LED-verlichting: 99 euro

PETITE
Deze kleine, luxueuze parasol is ideaal voor het beschaduwen van kleine terrassen en ligbedden. Met zijn trendy Sunbrella-stoffen (effen of gestreept) en zijn inox mast creëert deze kleinste van de collectie in een oogwenk een hippe vakantiesfeer op het terras, aan het zwembad of zelfs op een kleiner balkon. Verkrijgbaar in 2 afmetingen (vierkant of rond) en een onbeperkt kleurenpalet.

Eigenschappen: optreksysteem, inox mast: 25 mm
Kleuren: alle kleuren mogelijk
Afmetingen: rond doorsnede 2,5 m, vierkant 2 x 2 m
Voet: rond en vierkant inox
Richtprijs: 250-300 euro inclusief btw (voet niet inbegrepen)

TECHNO
Door zijn uiterst flexibele constructie doorstaat deze zweefparasol zonder enige moeite de hevigste windvlagen. Gecombineerd met de zwarte granieten voet oogt dit staaltje van eigentijds functioneel design prachtig als alleenstaand item op je terras of loungeplek. De wieltjes onderaan de voet zijn onzichtbaar en maken de zware voet gemakkelijk verplaatsbaar.

Eigenschappen: aluminium zweefparasol met hendel
Kleuren: wit, zwart en taupe in stof en zwart in Batyline
Afmetingen: vierkant 3,5 x 3,5 m
Voet: zwarte granieten voet (200 kg) met verzonken wielen voor makkelijke verplaatsing
Richtprijs: 2.700 euro

MAESTRO
Dit technisch pareltje trotseert zelfs zwaar Belgisch stormweer. De aluminium baleinen van de parasol zijn gekoppeld op een inox gietstuk. Iedere balein is afzonderlijk vastgeschroefd en dus ook afzonderlijk vervangbaar. De baleinen kunnen bovendien tegen een stootje: resistent tot windvlagen van 98 km/u, wat neerkomt op 10 beaufort of zware storm. Deze parasol is dan ook ideaal voor aan de kust of in winderige streken.

Eigenschappen: optreksysteem, inox mast: 60 mm
Kleuren: wit en zwart sunbrella (andere kleur op aanvraag)
Afmetingen: rond doorsnede 3,5 m, vierkant 3 x 3 m
Voet: grondanker en inox platen voet met wielen
Richtprijs: 1.500 euro

COSTA
Costa is volledig van aluminium vervaardigd (mastdikte 50 mm). Deze parasol is bijzonder licht maar tegelijk uiterst stevig. Door zijn zilverkleurig frame, Sunbrella-doek en elegante afwerking oogt Costa bijzonder stijlvol, zowel thuis als op het terras van een horecazaak. Interessante prijs-kwaliteitsverhouding ook.

Eigenschappen: licht aluminium en Sunbrella-doek (100% weersbestendig)
Kleuren: taupe, canvas (ecru)
Afmetingen: vierkant 3 x 3 m
Voet: niet inbegrepen (aan te raden voet: Phendi Base met wieltjes)
Richtprijs: parasol 399 euro, voet 275 euro

Trend: grote schaduwmakers

LUXUEUZE OVERKAPPING AURA
Met de hele familie tegelijk beschermd worden tegen te veel zon? Het kan. De Aura-luxeparasol van Jardinico voorziet een rechthoekige tuintafel voor 14 personen of een extralange loungesofa moeiteloos over de hele lengte van koele schaduw. Een bijkomende troef is het verrassende gebruikscomfort van deze grote knaap: de Aura kan je openen en sluiten in één simpele handomdraai.

Materiaal: uitgevoerd in aluminium en inox; het zeil bestaat uit drie delen (2 zijpanelen, 1 middenstuk)
Afmetingen: 5 m lengte x 3 m breedte
Kleuren: taupe, canvas (ecru)
Voet: 2 plaatvoeten of in grond verankeren
Richtprijs: 3.000 euro

EXOTISCH LIGBED GAZEBO
Stijlvol en apart is de Balinese houten Gazebo waarin het heerlijk loungen is. Met dit exotisch ligbed creëer je een intieme, oosterse sfeer in de tuin of op het terras en heb je er meteen een originele eyecatcher bij. De Gazebo kan dienen als bed, maar ook om een sfeervol loungesalon in te plaatsen (4 x 4 m). Om het glamoureuze plaatje helemaal af te maken, kan er op maat een jacuzzi in worden verwerkt. De Gazebo bestaat uit duurzaam bangkirai of teakhout. Er zijn verschillende uitvoeringen verkrijgbaar met diverse opties zoals all weather-matrasvulling, een muskietennet of gordijnen in Sunbrella of canvas. Sierkussens zijn optioneel.

Materiaal: duurzaam bangkirai of teakhout
Afmetingen: 3 m x 2 m (standaard), 3 m x 3 m (double bench), maatwerk (projecten, horeca) mogelijk
Richtprijs: 3.000 euro

JACUZZI LOUNGE
Aanvullend bij Gazebo is Jacuzzi Lounge. Hij biedt een oplossing voor wie zijn bubbelbad in dit exotisch loungemeubel wil inbouwen. Voor het houten platform heb je keuze uit duurzaam teak of bangkirai, voor de dakbedekking kan je kiezen uit Sunbrella-stof, riet of houten tegelpannetjes.

Eigenschappen: maatwerk
Materiaal: teak of bangkirai
Dakbedekking: Sunbrella-stof, riet of houten tegelpannetjes
Richtprijs: vanaf 8.000 euro (prijs op maat)