Algemeen

Jan Bosschem benoemd tot EFCA president

Op de algemene vergadering van de Europese engineeringfederatie EFCA is Jan Bosschem, gedelegeerd bestuurder Grontmij Vlaanderen, benoemd tot de nieuwe president van EFCA (European Federation of Engineering Consultancy Associations). Zijn ambtstermijn loopt drie jaar: van 2011 tot 2014. Jan Bosschem is sinds 2005 lid van de raad van bestuur, eerst als penningmeester en vanaf 2008 als vicepresident.

Jan licht zijn benoeming toe: “Mijn toekomstplan bestaat uit drie pijlers. Ik zal de nadruk leggen op de verbetering van de marktomstandigheden voor engineering in Europa, op de verhoging van de ‘value for money’ voor onze leden en op de versterking van de onderlinge samenwerking tussen EFCA en de internationale federatie FIDIC.”

De EFCA conferentie in Berlijn stond in het teken van de verbetering van de concurrentieposititie van studiebureaus om aan de uitdagingen van vandaag en morgen het hoofd te bieden. Grontmij was daarbij sterk vertegenwoordigd met twee presentaties: ‘Performance Contracting‘ door Harry Habing, Team Leader Asset Management Grontmij Nederland en ‘Merging Serveral Companies with Different Cultures’ door Ina Brandes, CEO Grontmij Duitsland. Jan Bosschem verzorgde bovendien het welkomstwoord als kersvers EFCA voorzitter, reikte prijzen uit aan de Young Professionals en sloot de conferentie af met een eindconclusie.

Lees verder op Architectura.be
Build for Life