Architectuur

Jan Brouwer voorzitter Benelux Aluminium in Renovatie Award

Prof. Ir. Jan Brouwer is voorzitter van de onafhankelijke jury voor de Benelux Award Aluminium in Renovatie 2007. Jan Brouwer, architect en voormalig hoogleraar architectuur, is als Rijksadviseur verbonden aan het Atelier van de Rijksbouwmeester in Nederland. In de periode 2001-2005 was hij voorzitter van de BNA.
De Jury is verder samengesteld met onafhankelijke personen op het gebied van architectuur, techniek en media in Nederland en België.

De Aluminium in Renovation Award competitie 2007 bestaat uit nationale voorrondes gevolgd door een Europese Finale om te bepalen welke Renovatieprojecten met aluminium het meest opvallend zijn.

In de Benelux organiseren het Nederlandse en Belgische Aluminium Centrum gezamenlijk de Award voorronde om de nominaties uit Nederland en België voor de Europese competitie te kiezen.

Inzenden voor deze Benelux Aluminium in Renovatie Award 2007 kan tot 1 mei 2007 via www.aluminium-award.eu

De jury
De Benelux Jury bestaat uit:
Prof. Jan Brouwer, architect/Atelier Rijksbouwmeester NL, voorzitter
Hendrik Vermoortele, Architect, Buro 2, Roeselaere/Brussel, B
Cyriel Clauwaert, Belgian Construction Certification Association(BCCA), B
Prof. Frans Soetens, TNO/hoogleraar aluminiumconstructies Faculteit Bouwkunde TU Eindhoven NL
Bart Denys, Bladmanager/hoofdredacteur PMG groep/vakblad Schrijnwerk, B
Irwin Kraal, Hoofdredacteur Cobouw, Dagblad voor de Bouw NL
Rein van de Velde, Aluminium Centrum NL, secretaris

Renovatie projecten en monumenten gezocht
Gekozen is voor Renovatieprojecten omdat in deze sector het gebruik van aluminium veelal onderbelicht is.
De winnende projecten moeten illustereren dat bij renovatie het project beter geconserveerd èn mooier is dankzij de gekozen aluminium toepassing. Onafhankelijk of het woningbouw of utiliteitsbouw is; aluminium is de meest duurzame oplossing.

Wie kan meedoen
Architecten, hoofdbewoners/huiseigenaren, projectontwikkelaars en gebouwontwerpers kunnen deelnemen met projecten/gebouwen die gelokaliseerd zijn in de Benelux.

Na 1 januari 2004
De Awards worden toegekend aan gerenoveerde projecten/gebouwen, waarin op een zinvolle en innovatieve manier aluminium is toegepast, die na 1 januari 2004 zijn voltooid en die vallen in één van de aangegeven categorieën.
Alle informatie is on-line via www.aluminium-award.eu

Prijsuitreiking tijdens Themadag Renovatie 2007
De Benelux Aluminium in Renovatie Awards 2007 worden uitgereikt tijdens de Themadag Aluminium Renovatie die het Belgische Aluminium Centrum en het Nederlandse Aluminium Centrum gezamenlijk organiseren. Alle inzendingen worden tijdens deze dag tentoongesteld.

De Europese winnaars worden bekend gemaakt tijdens de vakbeurs BATIMAT die van 5 tot en met 10 november 2007 in Parijs wordt gehouden.

Ook interessant