Vastgoed

Is een mooi uitzicht meer dan 3 miljoen euro waard?

Wanneer geld geen probleem is, dan kan een mens al eens zotte dingen doen. Zo ook een koppel uit Belvedere, Californië, dat onlangs ruim 3,3 miljoen euro neertelde voor de aankoop van een huis. Niet om er uiteindelijk in te gaan wonen, zo blijkt nu. Maar om het met de grond gelijk te maken. Omdat het hun zicht belemmerde vanuit het huis waarin ze nu wonen.

"Dit is toch wel een uitzonderlijke situatie. Dit hebben we hier nog niet meegemaakt", aldus Dave Bettis van het bedrijf dat begin vorige week met de afbraakwerken startte, op de nieuwszender NBC.

Ondanks de hoge aankoopprijs bleek het 100 jaar oude huis met vijf slaapkamers al enkele jaren in verval. In 2004 moest nog ruim 5,5 miljoen euro voor het gebouw worden neergeteld. Maar het bleef een doorn in het oog van de Winslows, die vanuit hun "mansion", inclusief zwembad en terras, vooral hun zicht op de Golden Gate Bridge geblokkeerd zagen. Uiteindelijk konden ze het huis dus kopen voor een "vriendenprijsje". Bedoeling is om van het braakliggende terrein een bloementuin te maken.

Toch waren de Winslows niet de enigen die een afbraak zagen zitten. Buurman Roger Snow: "Het uitzicht is echt leuk nu. Zoals we de baai nu kunnen zien! Werkelijk een verbetering."

Maar de vraag die verschillende media zich nu stellen is: is een uitzicht echt zoveel waard? "In ieder geval verhogen ze de waarde van hun eigen huis nu aanzienlijk", besloot makelaar Bill Smith op de nieuwssite ABC News.