Nieuwbouw

Inzending De Nederlandse Bouwprijs 2019 geopend

Inzending De Nederlandse Bouwprijs 2019 geopend
Gala van de Bouwprijs 2017
Wie winnen de meest prestigieuze prijzen in de bouwwereld? Tot 1 november kunnen bedrijven hun bouwprojecten, materialen en systemen inzenden voor De Nederlandse Bouwprijs 2019. Daarnaast kunnen bedrijven jonge, talentvolle professionals voordragen voor de aanmoedigingsprijs voor young professionals. De nominaties worden in november bekend gemaakt, de prijzen worden begin januari uitgereikt.

Voorzitter ir. M.L.A.M. van Hezik van Stichting De Nederlandse Bouwprijs schetst de context: "De bouwnijverheid is volop in beweging. Allerlei ontwikkelingen versnellen in hoog tempo de vernieuwing binnen het traditionele bouwproces. Hoogwaardige innovatieve bouwinitiatieven die een belangrijke bijdrage leveren aan het maatschappelijk engagement van de sector verdienen de aandacht van de meest prestigieuze prijs van de bouwsector."

De Nederlandse Bouwprijs wordt uitgereikt in drie categorieën: gebouwen, civiele kunstwerken en bouwmaterialen en -systemen. Alleen producten, diensten, systemen en projecten die na februari 2017 op de markt zijn gekomen, komen in aanmerking voor de prijs.

De inzendingen worden langs de meetlat van de 3 P's gelegd: People, Planet en Profit. Voorbeelden van toetsingscriteria zijn: Leefbaarheid van de omgeving (people), het klimaatbestendig maken van Nederland (planet) en duurzame exploitatie / total cost of ownership (profit).

De jury staat onder voorzitterschap van prof. dr. E.M. Vet, Director Netherlands Institute of Ecology (NIOO-KNAW) & Professor in Evolutionary Ecology (WUR).

De Nederlandse Bouwprijs wordt sinds 1991 elk twee jaar uitgereikt. De prijzen worden traditioneel tijdens BouwBeurs uitgereikt.

Meer informatie over inzenden en de beoordelingscriteria is te vinden op denederlandsebouwprijs.nl

Ook interessant