Nieuwbouw

Intrigerend bouwproject symboliseert ambitieuze plannen

Met een imposante nieuwbouw die momenteel verrijst langs de E313 in Herentals, toont Drisag, specialist in zitmeubilair voor kantoren, dat 2008 een keerpunt wordt. Frame 21 wordt mede dankzij de zichtlocatie en het gedurfd ontwerp hét uithangbord van Drisag dat in 2008 zijn dertigste verjaardag viert. De verhuis kadert in een totaalproject waarbij niet alleen de huisstijl en het logo maar ook het productenassortiment volledig vernieuwd worden. Designed to feel good at work wordt de nieuwe baseline van Drisag en die vertaalt perfect de core business en de ambities van het Herentalse bedrijf dat momenteel in volle groei is.

Drisag ontwikkelt en produceert professioneel zitmeubilair, zowel onder eigen Drisag-label als onder diverse private labels. Hiervoor doet Drisag een beroep op getalenteerde ontwerpers uit binnen- en buitenland. Daarnaast is Drisag ook actief in de kantoorinrichting waarbij eigen binnenhuisarchitecten en projectadviseurs de klanten begeleiden vanaf het werkplekonderzoek tot en met de oplevering en de dienst na verkoop. Voor deze kantoorinrichting zet Drisag niet alleen zijn eigen producten in, maar ook kwaliteitsvol en fraai meubilair van diverse strategische partners.

Zichtlocatie

De frisse en grensverleggende aanpak die Drisag nastreeft, krijgt nu ook zijn verlengstuk in de huisvesting van het bedrijf. Samen met Groep Heylen ontwikkelde Drisag het nu al spraakmakende project Frame 21 dat een oriëntatiepunt zal worden voor iedereen die Herentals passeert. De ontwerpopdracht werd toevertrouwd aan het jonge, getalenteerde bureau B-architecten uit Antwerpen dat op de proppen kwam met een creatief ontwerp dat perfect inspeelt op de zichtlocatie. De ontwerpers laten de grenzen tussen binnen en buiten, tussen werken en ontspannen op intrigerende wijze vervagen. Aannemer van dienst is industriebouwer Willy Naessens.

Het project wordt 104 meter lang, 21 meter hoog en 31 meter breed. Het zal bestaan uit drie bouwlagen van telkens zeven meter die elk hun eigen functie hebben, maar dankzij patio’s en buitentrappen toch sterk met elkaar verbonden worden en zo samen één entiteit vormen. De onderste laag in beton zal de productie en de cash & carry-afdeling huisvesten. De middelste bouwlaag, bereikbaar via monumentale trappen, is volledig transparant en zal fungeren als showroom. Hier zal het zitmeubilair van Drisag perfect tot zijn recht komen en dat zal ook het voorbijrijdend verkeer langs de E313 niet ontgaan. De bovenste laag, uitgevoerd in een warme baksteen, biedt aan weerszijden plaats aan kantoren met daartussen een buitensportcomplex en een daktuin met zelfs een tennisterrein. De ideale setting voor teambuilding en ontspanning.



De werken schieten goed op. Wellicht zal de productieafdeling einde maart al verhuizen naar Frame 21. De showrooms en de kantoren zullen nog voor de zomervakantie hun intrek nemen in het nieuwe complex.

Drisag wordt de grootste gebruiker van Frame 21, maar zal ook enkele andere bedrijven uit de regio huisvesten. Voor de verdere invulling ontwikkelden Drisag en Groep Heylen het flexikantoren-concept. Bedrijven met een acute nood aan kantoorruimte kunnen hier voor korte of middellange termijn een plek huren met alle mogelijke faciliteiten. Mede daardoor zal Frame 21 net als Link 21 een uitvalsbasis én een ontmoetingsplek worden voor bedrijven uit de hele economische regio.