Algemeen

Intervest Retail koopt winkelcentrum

De vastgoedbevak Intervest Retail koopt een Factory Outlet Center te Messancy (Arlon). De totale verwervings- en bouwkost wordt geraamd op ruim EUR 40 miljoen. De geraamde marktwaarde van het Outlet Center bij voltooiing bedraagt ruim EUR 48 miljoen. Dat meldt Intervest Retail in een persbericht. Eind september 2002 bedroeg de waarde van de portefeuille EUR 245 miljoen (VON).
Intervest Retail bereikte een akkoord met de Limburgse projectontwikkelaar Group GL over de aankoop en de verdere ontwikkeling van een nog te realiseren Factory Outlet Center te Messancy. De bouw is gestart in oktober en zal beeindigd worden in april 2003.

"In een Factory Outlet bieden fabrikanten hun producten rechtstreeks aan aan de consumenten, d.w.z. zonder groot- en kleinhandelaars. Het gaat om overstocks en einde reeksen, waardoor er kortingen van 30% à 70% gegeven kunnen worden. België telt slechts één andere Factory Outlet, namelijk te Maasmechelen", aldus het persbericht.

Het project te Messancy zal een winkeloppervlakte hebben van zo'n 13.700 vierkante meter. Daarnasst worden ook twee restaurants en een hotel gebouwd. Het hotel werd echter niet gekocht door Intervest Retail. Momenteel werden er reeds intentiebrieven getekend met diverse huurders. Intervest Retail heeft niet de bedoeling om het Outlet Center op korte termijn te verkopen.

Build for Life