Architectuur

Internationale toparchitecten sturen open brief

Een aantal toparchitecten is in actie gekomen tegen het besluit Design for London af te schaffen. Onder leiding van het Nederlandse bureau Maxwan werd een open brief gestuurd naar de burgemeester van Londen. De brief werd ondertekend door onder meer Ben van Berkel, Frank Gehry, Zaha Hadid, Jacques Herzog, Daniel Libeskind, Renzo Piano en Rafael Viñoly.

De brief is een poging het architecturale adviesorgaan van Design for London te behouden, dat door bezuinigingen dreigt te worden afgeschaft. De brief is gericht aan de inwoners van Londen en de burgemeester Boris Johnson.

Design for London

Het team van Design for London beschrijft zich als een ‘design resource’ dat werkt voor de burgemeester van Londen. Het werd opgezet om de kwaliteit van de stad te verbeteren en richt zich op het vormgeven van de stad, waarbij het onder meer samenwerkt met lokale ontwikkelaars, inwoners en deelgemeenten.

'A tragedy'

De ondertekenaars van de open brief vrezen dat de kwaliteit van toekomstige gebouwen en openbare ruimten door de bezuinigingsplannen achteruit gaat. Door middel van de open brief proberen zij nu het voortbestaan van Design for London veilig te stellen en sluiten de brief af met ‘It would be a tragedy if Design for London were allowed to wither away’.

Lees verder op Architectenweb.nl