Algemeen

Internationale erkenning voor de TEEMA Torens

De Antwerpse Architecten en Ontwikkelings-
groep TEEMA kunnen meer en meer rekenen op Internationa-
le waardering op hun spraak-
makende projecten. Deze week is bekend geworden dat de TEEMA Torens defini-
tief geselecteerd zijn door BMW Corporate Marketing voor een internationale presentatie op de 2004 jaarkalender tezamen met de nieuwe BMW 5 series.

De kalender biedt een overzicht van stedenbouwkundige en architecturale visies in een associatie met de BMW automobielen. De TEEMA Torens zijn voor het eerst voorgesteld aan het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen in oktober afgelopen jaar met als mogelijke bouwplaats de gronden gelegen aan het Kattendijkdok op ´t Eilandje.

“We zijn enorm verheugd dat wij hiervoor zijn benaderd en geselecteerd. We bevinden ons in een uitstekend internationaal gezelschap met onder andere Alsop Londen en Asymptote uit New York. We zijn fier dat we hierdoor Antwerpen weer een beetje verder op de wereldkaart krijgen” aldus architect Paul Vandenbussche van TEEMA Architecten. De associatie met de nieuwe 5 series is bovendien een zeer gelukkige keuze waarin we ons goed kunnen vinden en die uitstekend past met de bouw van de 5 torens.

Ook de TEEMA Ontwikkelingsgroep bevestigt de internationale belangstelling en gaat ervan uit dat de eerste torens ook daadwerkelijk in Antwerpen zullen worden gerealiseerd. Die kans is redelijk groot volgens Pierre de Jong, woordvoerder van de Teema Ontwikkelingsgroep. We hebben het afgelopen jaar het hoogste bod voor de aankoop van de gronden aan het Kattendijkdok neergelegd en ons projectteam is in alle disciplines verder versterkt voor de uitvoering van dit project in Antwerpen.

De TEEMA Torens zijn niet alleen qua architectuur bijzonder te noemen. De Torens bieden een geheel nieuw concept voor het leven in een stad. Er is daarbij absoluut geen sprake van traditionele appartementsbouw en het bijzondere concept kan nog het best worden omschreven als de realisatie van open bebouwingen op hoog niveau.

Klik hier voor de eerder verschenen special over de TEEMA Torens
Build for Life