Nieuwbouw

International Conference Centre in Dalian is bijna klaar

In Dalian in China is men bijna klaar met de bouw van een nieuw conferentiecentrum dat door het architectenbureau Coop Himmelb(l)au ontworpen werd. Dalian is een stad in de chinese provincie Liaoning, gelegen in het noordoosten van het land. De haven van Dalian is één van de belangrijkste handelshavens van Noordoost-China. Bovendien is de stad erg geliefd door toeristen.

De laatste jaren ondergaat het stedelijke landschap van Dalian enkele grondige veranderingen die de economische aantrekkingskracht van de stad moeten verbeteren. Zo werd de containerhaven verplaatst naar een minder bevolkt gebied en bouwt men aan een internationale haven voor cruiseschepen. Ook de bouw van het International Conference Centre maakt deel uit van deze stadsuitbreiding. Het Conference Centre moet als landmark voor de vernieuwing in de regio functioneren. Het ontwerp geeft dan ook zowel Dalians moderne toekomst weer, als haar traditionele status als importhaven en industriestad.

In het gebouw worden verschillende functies met elkaar gecombineerd. In het midden bevindt zich een conferentiehal met 2500 plaatsen.

Lees verder op Architectura.be

Ook interessant