Bedrijfsnieuws

Interieurfabrikant Vitra verkoopt beleving

De producent van hoogwaardige interieurcomponenten Vitra richt zich bij de verkoop van producten niet alleen op de producten zelf maar ook op het verkopen van beleving en emotie. Om die beleving goed te kunnen verkopen is de medewerking van het personeel van groot belang. Voor Vitra ligt daarin een uitdaging om personeel gemotiveerd te houden.

Volgens Koen Rolvink, manager strategie sales van Vitra, is het verder belangrijk personeel aan het bedrijf te binden. Dat doet Vitra niet met leaseauto`s en een goed salaris maar vooral door het terugdringen van het ziekteverzuim, een hogere productiviteit en dus een efficiënter bedrijf. Om mensen op het werk zelf ook tevreden te houden stelt Vitra hoge eisen aan de werkomgeving. Het kantoor moet niet alleen een werkplek zijn, maar ook een ontmoetingsplek met een sociale functie.

Vitra heeft daarom een filosofie ontwikkeld met de naam `Net `n Nest`. Net staat hierbij voor netwerken en nest heeft betrekking op het zich terug kunnen trekken. Vitra is niet alleen betrokken bij personeel maar ook bij de klanten. Zo zet het bedrijf in op early supplier involvement. Door zo vroeg mogelijk de juiste waarde en boodschap over interieur over te brengen aan klanten, wil Vitra de klant helpen de juiste interieurkeuze te maken.

Gebaseerd op: Sales Management
Build for Life