Bedrijfsnieuws

Interface: eerste CO2-neutrale onderneming in de vloerenindustrie

Interface: eerste CO2-neutrale onderneming in de vloerenindustrie
Interface, wereldwijde vloerenfabrikant en koploper op het gebied van duurzaamheid, werd onafhankelijk gecertificeerd als CO2-neutrale onderneming op basis van de PAS 2060-norm. Dit is de internationaal erkende norm voor CO2-neutraliteit die door het British Standards Institution (BSI) werd opgesteld. Interface is van plan een jaarlijkse toetsing en hercertificering uit te voeren om deze status te behouden.

Om de CO2-neutraliteit te realiseren, heeft Interface de fabrieken, producten en toeleveringsketen getransformeerd. Onder meer door gebruik te maken van nieuwe innovatieve grondstoffen die CO2 vasthouden, om de CO2-uitstoot drastisch te verminderen. CO2-emissies die Interface nog niet kan vermijden, worden gecompenseerd met geverifieerde CO2-credits. Op termijn wil het bedrijf dergelijke CO2-compensaties niet meer nodig hebben om CO2-neutraal te zijn.

Laurel Hurd, CEO van Interface: “Nu is alles wat we doen, elk aspect van onze bedrijfsvoering C02-neutraal. We hebben heel hard gewerkt om onze CO2-uitstoot radicaal te verminderen, waarbij we putten uit onze cultuur van innovatie en design. Het resultaat is dat Interface, voor zover we weten, de laagste CO2-voetafdruk voor tapijttegels cradle-to-gate op de markt heeft. Dit is voorafgaand aan het neutraliseren van de resterende CO2-impact waardoor al onze producten over hun volledige levenscyclus CO2-neutraal zijn. We blijven ernaar streven om onze CO2-uitstoot verder te reduceren, en wat overblijft aan emissies te compenseren, tot op het moment dat dit niet meer nodig is.”


De volgende stap

Om tegen 2040 een CO2-negatieve onderneming te zijn, zoals Interface beoogt, moet het bedrijf meer CO2-opslag realiseren dan er wordt uitgestoten, zonder het gebruik van compensaties. Om dat te bereiken, gaat de vloerenfabrikant verder met het transformeren van de eigen activiteiten en materialen en werkt ze samen met leveranciers om de CO2-voetafdruk van de grondstoffen (Scope 3 emissies) verder terug te dringen.

Hurd: “Als Interface het kan, kan elk bedrijf het. We nodigen anderen uit om zich bij ons aan te sluiten terwijl we een bijdrage leveren aan het omkeren van de opwarming van de aarde en om het bedrijf zodanig te runnen waardoor een leefbaar klimaat behouden blijft.”

Ook interessant