Verbouwen

Intense gevelkleuren zonder zon-zorgen

Intense gevelkleuren zonder zon-zorgen
De gevel in de kleur die je wenst, zonder het gevaar op oververhitting? Het kan nu eindelijk met KNAUF Fassadol TSR. Knauf ontwikkelde een gamma kleuren – ook donkere – die dankzij een speciale pigmenttechnologie het zonlicht weerkaatsen. Extra troef is dat de verf ook bescherming biedt tegen de vorming van algen en schimmels. Wie tot vandaag zijn gevel in een ‘intense’ kleur wilde zetten, zat met een terugkerend probleem.

Conventionele verf kan bij zonnig weer immers tot 70°C warm worden. Door het proces van opwarmen en afkoelen gaat het oppervlak uitzetten en samentrekken en kunnen er scheuren ontstaan. En dus wordt er steevast gekozen voor lichte kleuren met een hoge ‘helderheidswaarde’ (H). Deze waarde geeft aan wat het menselijk oog kan waarnemen op een schaal van 0 (perfect zwart) tot 100 (perfect wit).

Knauf Fassadol TSRHet verschil met Knauf Fassadol TSR zit in het vermogen van de verf om het héle spectrum aan zonnestralen te reflecteren, en niet alleen wat het oog kan waarnemen, waaronder dus ook infrarood- en uv-straling. Vandaar de naam: Total Solar Reflection. De Fassadol TSR kleurenwaaier bevat levendige kleuren met een helderheidswaarde van minder dan 20. Zulke verf kon tot op heden niet aangebracht worden op gevelisolatiesystemen.

Knauf Fassadol TSR heeft een eigen kleurenwaaier met levendige en aantrekkelijke kleuren, voor het merendeel met een helderheidswaarde van minder dan 20. Het is een gevelverf op basis van siloxaan met satijnmatte look, toepasbaar op zowel gevelisolatiesystemen als buitenpleister. Enige voorwaarde: het moeten recente realisaties zijn met een witte eindpleister als toplaag. De geavanceerde verf is zeer waterafstotend, waterdampdiffusie-open en biedt een hoog dek- en vulvermogen.

Knauf Fassadol TSR

Ook interessant