Algemeen

Install Day 2023: een fototentoonstelling om de installatieberoepen te illustreren

Install Day 2023: een fototentoonstelling om de installatieberoepen te illustreren
Dit jaar zet de installatie vakbeurs de jongere generatie in de kijker met een aantal workshops voor hen én een prachtige fototentoonstelling van jong talent uit de sector.

Install Day, hét toonaangevend event voor professionals uit de installatiesector, vindt plaats op vrijdag 13 oktober in Brussels Gate (ex-Brussels Kart Expo) van 9u tot 19u. De beurs wordt bijgewoond door bijna 900 technische studenten en omvat een reeks van 10 workshops die de verschillende facetten van het installatieberoep voorstellen. Naast deze workshops heeft Techlink ook beslist om de jonge talenten die deelnemen aan haar grote digitale campagne “Install Tomorrow " in de kijker te zetten door een prachtige fototentoonstelling aan hen te wijden tijdens de hele beursdag.

Afgelopen maart lanceerde Techlink een grote digitale campagne gericht op jongeren van 13 tot 18 jaar en hun ouders: Install Tomorrow. Met de slogan "Installeer jij morgen mee?" wil de federatie getalenteerde jongeren, die al werken of installateur willen worden, in de kijker zetten. ​ ​

"We vertellen hun verhalen, hun anekdotes, ... aan de hand van boeiende interviews, grappige quotes en prachtige foto's genomen op het terrein’", legt Carole Metzmacker, Marketing & Communication Manager bij Techlink, uit. "De campagne Install Tomorrow doet twee belangrijke oproepen. Aan de ene kant hebben we jong talent nodig om de golf van renovaties uit te voeren die ons de komende jaren te wachten staat, want we hebben vandaag duidelijk te maken met een tekort aan arbeidskrachten. Anderzijds is het onze sector die de toekomst zal installeren, in elke zin van het woord. Denk aan warmtepompen, zonnepanelen, ventilatie, laadpalen: in feite is morgen al vandaag!"


Passie voor hun vak

Tot nu toe heeft de campagne Install Tomorrow de schijnwerpers gericht op 14 jonge talenten uit de installatiesector (HVAC én elektro), mannen en vrouwen uit het hele land. De meesten van hen zijn al aan het werk, als arbeider of freelancer. Sommigen studeren nog, ofwel in een technische opleiding of volgen een duale opleiding. Maar ze hebben allemaal dat kleine vonkje in zich waardoor ze echt gepassioneerd zijn over hun vak.

Install Day 2023 : een fototentoonstelling om de installatieberoepen te illustreren
Install Tomorrow: Installeer jij morgen mee?

De tentoonstelling laat het publiek kennismaken met de 14 persoonlijkheden door middel van 28 totems van 2 meter hoog (één in elke taal voor elk profiel). Op de eerste zijde stelt een portretfoto de jonge installateur voor met zijn of haar naam en functie. De tweede zijde vertelt het verhaal van de installateur, met enkele citaten en prachtige foto's die ter plekke zijn genomen. Tot slot vertelt de laatste zijde de achtergrond van de campagne en nodigt bezoekers uit om de campagne te volgen op Instagram en Tik Tok. De jonge talenten in de Install Tomorrow campagne werden vereeuwigd door Sarah Van Looy, een freelance fotograaf uit Antwerpen, die de passie vastlegde in de precieze gebaren van deze jonge installateurs.

Install Day 2023 : een fototentoonstelling om de installatieberoepen te illustreren

Praktisch

  • Brussels Gate - Alfons Gossetlaan 11 - 1702 Groot-Bijgaarden
  • Parking: € 10
  • Openbaar vervoer: met de trein, kan je via een zij-ingang de site betreden. Vanaf de uitgang van het station wordt er bewegwijzering voorzien. ​ Met de bus, lijnen 214, 355 of 136 stoppen dicht bij de ingang van Brussels Gate.
  • van 9.00 u à 19.00 u
  • Toegang: gratis, maar inschrijving verplicht via www.installday.be
  • Beursplan

Ook interessant


Build for Life