Inspiration Zone: vier inspirerende woningen te ontdekken op Batibouw

  BE   2 maart 2020 Bron: Batibouw
Inspiration Zone: vier inspirerende woningen te ontdekken op Batibouw
Batibouw steekt dit jaar in een nieuw jasje. Eén van de opvallendste nieuwigheden is de transformatie van Paleis 4 tot ‘Inspiration Zone’. Bezoekers kunnen er kennismaken met vier inspirerende woningen, die met de hulp van een interieurarchitect als collectief woonproject worden voorgesteld. Het gaat om een studio, een appartement met één slaapkamer, een appartement met twee slaapkamers en een eengezinswoning.

Persoonlijke en personaliseerbare stijlen

Over kleur en smaak valt niet te twisten. Elke woning heeft een eigen identiteit en getuigt van een eigen stijl. Zo ook de vier woningen in Paleis 4:

In de studio staan de kleuren zwart en wit centraal. Deze combinatie blijft trendy en staat garant voor een moderne, minimalistische stijl.

Het appartement met één slaapkamer wordt ingericht met natuurlijke materialen als hout, en is rijkelijk aangekleed met planten. Subtiele exotische toetsen garanderen een knusse en harmonieuze look.

In de flat met twee slaapkamers staat alles in het teken van welzijn en eenvoud. Kleuren als beige, gebroken wit en grijs werken een cosy sfeer in de hand.

In het huis is notelaar prominent aanwezig. Die vrij donkere houtsoort past perfect bij natuurlijke kleuren als wit, grijs en groen.

Al deze woonvormen worden in één ruimte gegroepeerd, rondom een gemeenschappelijke tuin. Een dergelijke collectieve woonvorm creëert automatisch sterkere banden tussen buren en laat bovendien ook flatbewoners maximaal van groene ruimte genieten.

Hoogwaardige materialen en technieken

De architecten deden bij de realisatie van de woningen een beroep op verschillende BATIBOUW-partners. De gebruikte materialen en technieken behoren tot de nieuwste snufjes op de markt en zijn ook op de stands van de exposanten bewonderen.

Wie op zoek is naar inspiratie om te bouwen, te renoveren of een woning een nieuwe look aan te meten, is tijdens BATIBOUW – van 29 februari tot 8 maart 2020 – welkom in Paleis 4 van Brussels Expo. Architecten en exposanten zullen er met veel plezier alle vragen van bezoekers beantwoorden!

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo