Tuin

Inspiratie opdoen op Tuinidee

Het tuinseizoen komt er weer aan. Lekker wroeten in de tuin. Een mooi terras aanleggen of de beplanting eens rigoureus aanpakken. Maar misschien hebt u wel geen inspiratie of ontbreekt het u aan ideeën. Ga dan eens naar 'Tuinidee' in de Brabanthallen in Den Bosch van 3 t/m 7 maart aanstaande. Daar wordt het grootste tuinevenement van Nederland gehouden.

Op de beurs 'Tuinidee' staan ruim 275 deelnemers met allerlei noviteiten en trends. Er zijn voorbeeldtuinen waarin wonen en lifestyle centraal staan. Tuinen met sleutelwoorden als: relax, cooking, gezond en sportief. Maar ook voor wie niet aan al die modetrends mee wil doen, zijn er tijdloze tuinen. Of tuinen waarin het functionele gebruik belangrijk is. In Exoticpark vindt je luxe dwaaltuinen met zomerhuizen, zwembaden en een oranjerie. In The Olympic Garden komen cultuur en historie aan bod, maar vooral ook de nieuwste trends en ontwikkelingen. En dat op een spectaculaire manier volgens de organisatoren van 'Tuinidee'.

Tuingrond

Maar behalve inspiratie opdoen, kun je ook wijzer worden op Tuinidee. Hoe is het bijvoorbeeld gesteld met uw tuingrond? Neem ongeveer 300 gram mee naar de beurs en laat deze voor €1,25 testen. U kunt het testresultaat meteen mee naar huis nemen en indien nodig meteen producten kopen om de grond weer in goede conditie te krijgen.

Doorlopend worden er demonstraties gegeven van de Groen Escorte. Klinkt een tikkeltje streng, maar benadert u de heren en dames gewoon met vragen over enten, stekken en snoeien. En wilt u nog meer professionele informatie over het onderhoud van uw tuin, dan kunt u terecht bij Jurgen Smit, bekend van onze krant en de tv, op de Gardena-stand. Elke dag van 11 tot 16 uur, behalve zaterdag. Kortom, genoeg om een gezellige en leerzame dag door te brengen. En vergeet de bon niet op deze pagina, voor een gratis lentecadeautje!

De beurs is woensdag 3 maart geopend van 13-22 uur, donderdag 4 t/m zondag 7 maart van 10-18 uur. Entree €10,50 voor volwassenen, kinderen 4 t/m 12 jaar €5. Van het Centraal Station in Den Bosch gaan er gratis pendelbussen naar de Brabanthallen.