Architectuur

Inschrijving Daylight Award 2012 geopend

Op 22 mei 2012 reikt Stichting Living Daylights voor de derde keer de Daylight Award uit, de prestigieuze kwaliteitsprijs voor de Nederlandse architectuur. Gerealiseerde projecten op het gebied van woningbouw en utiliteitsbouw met een vernieuwend en vitaliserend gebruik van daglicht kunnen meedingen naar deze prijs. De inschrijving voor de Daylight Award 2012 is nu geopend.

Inschrijven
De Daylight Award is bedoeld voor projecten in Nederland, die tussen 1 november 2009 en 1 april 2012 gerealiseerd zijn binnen de categorie woningbouw of utiliteitsbouw. Het inschrijven van projecten kan alleen via de website www.daylightaward.nl. Op deze website staan de aanmeldcriteria en het reglement. Alle projecten worden beoordeeld door een zevenkoppige jury, waarvan de leden hun sporen op daglichtgebied hebben verdiend. Bij de beoordeling wordt onder andere kritisch gekeken naar de functie van daglicht binnen het gebouw en de meerwaarde voor de gebruikers.

Prijs en uitreiking
De Daylight Award 2012 wordt op 22 mei 2012 uitgereikt tijdens het symposium Groen Licht op de Floriade te Venlo. Het symposium staat in het teken van bouwen met groen en glas en geeft een overzicht van trendsettende toepassingen op dit gebied. Keynote spreker is de Maleisische architect Ken Yeang, een grootheid op het gebied van groen- en daglichttoepassingen en bioclimatic design.

Daglicht in de architectuur
Daglicht vormt één van de belangrijkste bouwstenen van de architectuur. Het is onontbeerlijk voor een gezond en comfortabel binnenklimaat en is de enige echte duurzame lichtbron. Met de tweejaarlijkse Daylight Award wil Stichting Living Daylights daglichtambitie binnen de architectuur belonen en stimuleren. Voorbeelden van goede daglichtarchitectuur komen zo onder de aandacht van een groter publiek, en zijn een stimulans voor het creëren van meer gezonde gebouwen.