Kachels & open haarden

Innovatieve elektrische haarden veranderen water in vuur

Faber is erin geslaagd om elektrische haarden te ontwikkelen met een even revolutionair als realistisch vlammenbeeld. De Opti-myst-haarden zorgen voor een driedimensionaal vlam- en rookeffect. Daarmee heeft Opti-myst alle charme van een echt haardvuur, zonder de nadelen ervan. Ideaal voor wie van sfeer, comfort en gebruiksgemak houdt. Met deze nieuwe generatie elektrische haarden komt Faber revolutionair dicht bij de werkelijkheid.

Met de nieuwe elektrische haard Opti-myst komt Faber weer een sfeervolle stap dichter bij een echt haardvuur. Zo creëren de modellen Gala en Jelling – met lampen en waterdamp – een bijzonder realistisch vlammenbeeld dat haast niet te onderscheiden is van echt vlammen. Bovendien kan je van alle kanten genieten van dit driedimensionaal vlam- en rookeffect, want Opti-myst is vrijstaand te plaatsen.

Het geheim van deze realistische vlammen zit in de vijf lampen van 50 watt (12 Volt) en twee verdampers. Vanuit een waterreservoir van 1,3 liter – goed voor 8 tot 10 uur ‘branden’ – komt ultrafijne waterdamp vrij. Via het lichteffect van de vijf lampen op de waterdamp wordt de illusie van echte vlammen gewekt. Aangezien huizen heel vaak een te droog leefklimaat hebben, draagt deze damp bovendien bij aan een betere luchtvochtigheid.

De Opti-myst-haarden combineren zo de authentieke sfeer van een open haard met de voordelen van elektrische haarden: de haard is gebruiksvriendelijk (afstandsbediening) en de installatie kan zonder hak- of breekwerk gebeuren. Samengevat: ‘plug & play’. Alleen wie de haard in een schouw wil inbouwen, heeft uiteraard iets meer werk.

Richtverkoopprijzen incl btw :
Jelling: 1926 euro | Gala: 1723 euro | Hemmet: 1316 euro