Innovatie in domoticabediening èn videofonie

23 februari 2010 Bron: bticino
De toekomst van domotica en videofonie zit voornamelijk in de steeds meer doorgedreven integratie. BTicino is reeds lang een trendsetter in het ontwikkelen van technisch perfecte en esthetisch aantrekkelijke home automation-elementen. Zo biedt BTicino tal van oplossingen voor parlofonie en videofonie, domotica en ruimer gezien home automation. BTicino streeft hierbij steeds naar een zo doorgedreven mogelijke integratie van alle elementen om aan de gebruiker een maximale gebruiksvriendelijkheid te garanderen.

In dit streven naar perfecte integratie heeft BTicino een gloednieuwe gebruikersinterface ontwikkeld. Deze bedieningsunit is opgebouwd rond een 10” multimediascherm met touchscreenfunctie. Met deze innovatie wordt zowel het home automation gedeelte als de videofonie samengebracht in één overzichtelijk bedieningspaneel. Verder biedt dit scherm ook zeer geavanceerde mogelijkheden op vlak van multimedia.

MyHome en videofonie samen onder één bedieningsscherm

Met de lancering van het nieuwe multimediascherm is het voortaan perfect mogelijk om zowel de home automation functies (o.a. klimaatregeling, verlichting, rolluiken, …) als de parlofonie en videofonie te bedienen.

Het multimediascherm heeft een beelddiagonaal van 10 inch (+/- 25 cm)en is aanraakgevoelig. Via dit scherm heeft de gebruiker direct toegang tot alle functionaliteiten van het MyHome domoticasysteem. Tegelijkertijd wordt op het scherm ook het beeld van de videofoon getoond en kan de gebruiker de deur openen.

Onbegrensde multimediatoepassingen

Door een aantal interessante aansluitmogelijkheden wordt het scherm een echt multimediacenter. Zo bestaat de mogelijkheid om via een IP-verbinding internetradio te beluisteren, het beeld van webcams te tonen en via het RSS-feeds nieuwsberichten te raadplegen. Verder beschikt het scherm over een USB-poort, waardoor de inhoud van USB-opslagapparaten geraadpleegd kan worden (o.a. foto’s, video en geluid). Ook een SD-kaartinterface is voorzien voor het uitlezen van dit type geheugenkaarten.

Eenvoudige configuratie via specifiek ontwikkelde software

Bij het multimediascherm wordt handige configuratiesoftware geleverd. Via deze module kunnen zowel de installateur als de gebruiker de functionaliteit en het uitzicht van het scherm naar eigen nood en smaak configureren.

Eigentijds design, volledig in lijn met BTicino Axolute

Ook op vlak van design houdt BTicino van perfecte integratie. In eerste instantie zal het multimediascherm uitgebracht wordt in het gamma ‘Axolute’(vanaf maart 2010). Het scherm wordt vervolledigd met een stijlvol kader, verkrijgbaar in 4 afwerkingen.

Ook het multimediascherm is te zien op de Batibouwstand van Legrand-BTicino, in hal 9 stand 210.

Voor meer informatie: Vul onderstaand formulier in!

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo