Bedrijfsnieuws

Ingenieursbureau Cauberg-Huygen failliet

Advies- en ingenieursbureau Cauberg-Huygen is failliet verklaard. Het bureau met 140 medewerkers kampte als gevolg van de economische crisis met een almaar dalende omzet. In afwachting van een eventuele doorstart worden de werkzaamheden voorlopig voortgezet. Dat meldt Cauberg-Hygen op zijn website. “In het eerste kwartaal van 2013 heeft een reorganisatie plaatsgevonden”, schrijft het bedrijf.

“In het tweede kwartaal bleek echter de omzet nog verder te zijn weg gezakt. De bank wenste vervolgens een kapitaalinjectie van de aandeelhouders, die daartoe niet meer bereid en/of in staat waren. Daarop bleek een faillissement onvermijdelijk.”

Momenteel wordt een doorstart onderzocht, meldt Cauberg-Huygen verder. De medewerkers zullen formeel worden ontslagen, maar de werkzaamheden worden in afwachting van een eventuele overname voortgezet. Het bedrijf kan zijn personeel gedurende de opzegtermijn in hun arbeidscontract in dienst houden.

Cauberg-Huygen is onder meer betrokken bij projecten als het hoofdkantoor van Europol in Den Haag en het onderkomen van het CBS in Heerlen. Het bedrijf heeft vijf vestigingen, in Amsterdam, Rotterdam, Den Bosch, Maastricht en Zwolle. In laatstgenoemde stad staat tevens een laboratorium van het bureau.

Ook interessant


Build for Life