Architectuur

Infosessies NAV: Energiezuinig renoveren

Infosessies NAV: Energiezuinig renoveren
NAV organiseert nieuwe infosessies ‘Energiezuinig renoveren’, die zullen doorgaan op 23, 25 en 29 maart en 1 april op 5 verschillende locaties in Vlaanderen. Een viertal vakkundige mensen vullen het programma. Gedurende de infosessie wordt aan de hand van een casestudy gezocht naar antwoorden en oplossingen voor het renovatieproject.

Meer dan een infosessie

Energiezuinig renoveren is zonder twijfel dé uitdaging in de woningbouw. Nieuwe toepassingen komen in exponentieel tempo op de markt en worden gretig toegepast in nieuwbouw. Bij renovatieprojecten is de uitdaging vaak veel groter. Als architect is men in praktijk vaak beperkt door de bestaande situatie. Renovatie kent haar specifieke problemen (vochtbestrijding, na-isolatie,…) en dwingt dikwijls tot vernieuwing van installaties, die in de bestaande situatie moeten ingepast worden. Vaak rijst ook de vraag tot op welk niveau renovatie ingrepen verantwoord zijn.

Aan de hand van een rijwoning als casestudy, wordt er tijdens de infosessies op zoek gegaan naar antwoorden, samen met onafhankelijke specialisten en met de inbreng van de beschikbare oplossingen op de markt.

Het programma

De infosessie gaat van start om 18u. Gedurende de hele avond komen tal van sprekers aan bod zoals: energieconsulent Luc Dedeyne, Prof.dr.ir.arch. Staf Roels, arch. Koen Willem en Prof. dr. ir. Michel De Paepe. Heel wat zaken worden gedurende de infosessie onder de loep genomen zoals: de renovatiemarkt in Vlaanderen, na-isolatie in een woning, oplossingen uit de bouwsector, vochtbalans en luchtdichtheid, residentiële technieken en conclusies aan de hand van een voorbeeldwoning. Na de infosessie zal ook een minibeurs plaatsvinden met receptie.

Praktische informatie

Zowel leden als niet-leden van NAV kunnen op volgende data de infosessies volgen:
Dinsdag 23 maart - Ter Elst - Edegem
Donderdag 25 maart - Katho - Kortrijk
Maandag 29 maart - CeDuBo - Heusden-Zolder
Donderdag 1 april - KaHo St. Lieven - Gent

Voorinschrijving is noodzakelijk. Het is mogelijk om u in te schrijven via volgende link: www.infosessies-energiezuinigrenoveren.be

De infosessie is gratis voor NAV-leden. Niet-leden moeten 10 euro aan de deur betalen.