Algemeen

Infosessie 'VCA cerificaat' op 30 maart in Kortrijk

Het VCA-certificaat (VGM Checklist voor Aannemers) is een certificaat dat steeds meer bedrijven nodig hebben om nog bouwwerken te mogen uitvoeren voor andere bouwbedrijven of niet-particuliere opdrachtgevers. Het is geen wettelijke verplichting om zo’n certificaat te behalen, maar wij merken dat steeds meer opdrachtgevers en hoofdaannemers een VCA-certificaat eisen van hun (onder)aannemers !!

Een VCA bewijst dat de aannemer voldoet aan de eisen voor veiligheid, gezondheid en milieu. Zo worden onaanvaardbare risico’s voor de opdrachtgever uitgesloten. In de Wet op het Welzijn van 4 aug. 1996 staat er immers vermeld dat de opdrachtgever verplicht is om onveilige aannemers te weren.

Eind 2008 werd een gloednieuwe VCA-criterialijst gelanceerd, nl. versie 2008/05. In tegenstelling tot de vorige updates gaat het deze keer niet enkel om inhoudelijke aanpassingen, maar ook op het procedurele vlak wijzigt er heel wat t.o.v. de vorige VCA-versie !! Tijdens deze info-avond wordt de nieuwe VCA-checklist voorgesteld, met een overzicht van de belangrijkste wijzigingen en overgangsmaatregelen die van toepassing zijn.

Beschikt uw firma reeds over een VCA-certificaat, dan is het zeker aangewezen om op de hoogte te zijn van de nieuwe VCA-eisen waaraan u zal moeten voldoen.
Hebt u nog geen VCA-certificaat, maar wenst u hierover wel meer te weten, dan is uw aanwezigheid op deze info-avond evenzeer essentieel. Tijdens de infosessie wordt uitgelegd wat VCA is, voor wie het bestemd is, en hoe u dit kan behalen.

Deze infosessie gaat door op maandagavond 30 maart ’09 om 19u30. Deelname is gratis en inschrijven kan via www.confederatiebouw.be/westvlaanderen.

Voor meer inlichtingen: Confederatie Bouw West-Vlaanderen - T 056/26 81 50 of westvlaanderen@confederatiebouw.be.
Build for Life